perjantai 21. syyskuuta 2012

Offifiiliksiä

Kyllä treeni voi tuntua mukavalta kun on energiaa! Väsyttää saattaa työpäivän jälkeen, mutta kun on saanut syödä, ja tietää saavansa syödä, jaksaa puristaa.

Eilen, vapaapäivänä, jouduin ajamaan työpaikalle vain 30min. salipäivystystä varten, kun ei muita päivystäjiä ollut. Päätin yhdistää siihen edes vähän huvia ja menin Mikon Danceen. Se oli huikeen kivaa! Nyt osaa nauttia taas siitä mahdollisuudesta, että voi tehdä jotain oman treeniohjelman ulkopuolella. Että ihan vaan omaksi ilokseen voi käydä jumpalla. 

Eka puolituntia rakennettiin melko yksinkertaista (sekoilin silti!) funk-sarjaa ja loppupuoliskolla salsattiin. Kaksi ihan erilaista rytmiä ja liikemaailmaa. Taisin hymyillä ihan koko tunnin :)

Tänään olin kahden vaiheilla. Lähteäkö suoraan töistä kotiin ja huomenna salille, vai käydäkö vähän puskemassa jaloilla ja... ja huomenna salille. Hah. Salille siis.

Teen muutaman viikon kahteen jaettua ohjelmaa, jossa on minimoitu kaikki ylimääräinen säätäminen. Perusliikkeitä hyvällä tuntumalla.
Kyykky 4 x 6
Jalkaprässi + pohkeet 2 x 15 (pohkeet 20)
Leuanveto 4 x max.
Selän ojennus 2 x 10
Alataljasoutu 4 x 12-15
Vastarutistus ja rullaus pallolla 2 + 2 x 25

Oli niin mukavia ihmisiä siellä salilla että siinähän sai treenin lisäksi vähän sosiaalista kontaktia ja makoisat naurut - kiitos Anu! :D Pojat vinkkasi että Bodyn galleriasta löytyy jo meidänkin Expon vaparit.  Jee jee!

Löydät ne TÄSTÄ. 

Sen enempää analysoimatta sanon, että taso oli vapareidenkin osalta tosi kova. Taas. Ihan huikeaa edistystä siitä mitä oli vielä 2000-luvun alussa. Ja jos epäsatakuntalaisittain itseäänkin hiukan epäsuorasti kehaisee, on ihanaa olla osa tätä edistystä. Ja onhan se fysiikkakin ihan kilpailukykyinen, kun vaan dieetin saa ens kerralla toimimaan vähän paremmin.

Kisojen jälkeen olen saanut vahvistusta epäilyksille: mä vaan syön ihan liian vähän. 
Offilla ihan varmasti, dieetilläkin hetkittäin, mutta myös viimeistelyviikolla. Kun kisan jälkeen söin kunnolla vatsan täyteen parina päivänä, sain salilla mielettömän pumpin aikaiseksi. Poset meni hienosti kun ei tarvinnut hampaat irvessä jännitellä ja lihakset näytti pyöreiltä. Tämän tunteen kun vielä joskus saisi lavalla!

(Offilla tarkoitetaan "Off-kautta", eli aikaa jolloin ei olla miinusdieetillä. Se on nk. peruskuntokausi jolla ei välttämättä noudateta niin tarkkaa ruokavaliota kuin kisaa edeltävällä dieetillä, vaan huolehditaan siitä että energiaa saadaan niin paljon että jaksetaan treenata ja kasvattaa lisää lihasta.)

Uskon, että pitää elää kuten opettaa, joten aion ryhdistäytyä syömisten kanssa. Jospa kaamosmasennuskaan ei iskisi niin rajusti kun syö tarpeeksi. Jatkamme siis punnitsemista ja hissuksiin nostellaan kalorimääriä 2500:aan näin aluksi.


2 kommenttia:

Pauge kirjoitti...

Wau ihan mieletön vapari! Näytti toooosi hyvältä ja hienolta! :)
Itselläki on tavoitteena loistaa lavalla 1-2 vuoden päästä :P

Johanna kirjoitti...

Kiitos Pauge, ja tsemppiä treeniin! :)