sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Les Mills BodyBalance

Mahtava BodyBalance peruskoulutus Herttoniemen LadyLinessa on nyt takana, ja taskussa ko. lajin ohjauslupa. Nyt täytyy vaan enää opetella koreografia kunnolla :)

...jostain syystä en saa ladattua kuvia, joten taas kerran pelkkää tylsää tekstiä...

BodyBalance on yksi LesMillsin konseptitunneista. Se pohjautuu joogaan, pilatekseen ja tai chihin, mutta siinä on vaikutteita myös tanssista ja tietysti se on tehty ryhmäliikuntaa ajatelen helpoksi ja turvalliseksi ohjata useammalle ihmiselle yhtäaikaa. Ei siis joogatunneilta tuttua viilausta ja asanoiden hiomista, ei pilateksen säntillistä hengitystä.

Ne, joilla pilatehengitys ja joogan asanat ovat selkäytimessä, saavat niitä tietysti tehdä, mutta tunnin tarkoitus on rauhoittaa ja voimistaa henkisesti ja fyysisesti. Liikkeet aloitetaan lempeän lämmittävästi, jalkojen voimaa treenataan sotureilla ja keskivartaloa lankkupidoilla ja skorpioneilla. Tasapaino-osioista löytyy vaihtoehtoja aloittelijoista aremman tasapainon omaaville, eikä tunnilla pääse helpolla kukaan - paitsi jos tekee liikkeet puolihuolimattomasti, kuten ilmeisesti olen aina ennen ne tehnyt ;)

Ensimmäisenä koulutuspäivänä (pe) saimme opeteltavaksi jokainen yhden kappaleen, jonka sitten lauantaina heti aamulla ohjasimme toisillemme pienryhmissä. Ohjaukset kuvattiin videolle, joka katsottiin yhdessä läpi ja saatiin kouluttajalta palaute, jonka mukaan piti ohjata sama setti iltapäivällä uudelleen.

Lauantaina saatiin uudet kappaleet sunnuntaiksi. Nämä myös kuvattiin ja analysoitiin ja ohjattiin uudelleen.

Meillä oli tosi kiva porukka. Osalla oli muita LesMills lisessejä entuudestaan, osalle LesMills oli uusi tuttavuus. Mukana oli myös virolainen Laura, joka ei ollut koskaan ohjannut mitään. Nyt kuitenkin vieraassa maassa, vieraiden ihmisten kanssa, vieraalla kielellä veti ihan loistavat ohjaukset, ihan ekaa kertaa koskaan. Hatun noston arvoista!

Kouluttajamme oli Jarno Tynkkynen, joka oli aivan ihana! Heti alusta asti oli tunne, ettei tarvitse jännittää ollenkaan, kaikki palaute tuli tosi positiivisesti ja ystävällisesti, ja Jarno onnistui naurattamaan tätä väsynyttä tyttölaumaa (ja Mikkoa) monta kertaa höpöjutuillaan :) Oli tosi lämmin ja rento fiilis ihan koko viikonlopun.

Samassa koulutuksessa oli myös nuorten fitness MM-kisoihin ens viikolla matkaava Eevsku (jonka blogiin pääset tästä). Tämän pienen voimanpesän liikettä oli ilo katsella. Kun voima, liikkuvuus ja joogaharrastus yhdistyy BodyBalancessa, kaikki liikkeet on upeita ja niin kovin helpon ja vaivattoman näköisiä. Ja tietysti kun lajina on fitness, vaikeatkin liikeet on opeteltu tekemään helpon näköisesti :) Ja kun kisoihin on viikko aikaa, on kunto niin kohdallaan ettei voi kuin ihailla. Toivotaan että kova työ palkitaan ja kisoista tulee menestystä!

Tänään saatiin palaute ja joko lupa ohjata, lupa ohjata jonkun kokeneemman kanssa, tai lisätehtäviä millä näytetään että palautteesta on otettu opiksi. Mä sain luvan ohjata ihan yksin :)
kolme pitkää päivää meni ihan supernopeasti. Uskomatonta että se on nyt jo ohi.

Olin ihan pötköttelyvalmis kun pääsin tänään kotiin, mutta oli vielä opeteltava Fressi ABS30-tunnin koreografiaa, joka pitäis olla hanskassa keskiviikkona. Nyt on pää niin täynnä uutta juttua että oikein sattuu!

...mun viereen, koreografiavihon päälle laskeutui juuri leppäkerttu. WTF?

1 kommentti:

Eevsku kirjoitti...

Kiitos Johanna, tuo kommentti lämmitti mieltä kovasti :) Ei se sunkaan tekeminen niin kovin vaikealta näyttänyt ;) fitnesstytöt rocks!