maanantai 5. elokuuta 2013

Ulkotreeniä

Eka viikko kampuksella loppui crosstrainingiin: leuanvetoja, juoksua, köyden pyöritystä ja kuntopallon viskomista. Lyhyt mutta napakka ja hapokas treeni, ja lihakset kiitti. Lauantaina oli ihanaa lihasarkuutta, joka tietysti vaati lisää samaa, koska sillä se lähtee millä on tullutkin ;)

Lauantai starttasi Eiran rannassa neljän liikkeen Tabatatreenillä.


Homman nimi oli siis Tabata, eli 20sek. työtä ja 10sek. lepoa, eli juuri sen verran että ehti vaihtaa liikkeestä toiseen, yhteensä 4 minuuttia. Neljällä liikkeellä siis kaksi kierrosta. Liikkeet oli: vatsarutistus, selän ojennus, punnerrus ja spurtti.

2min. levon jälkeen toinen setti, joka sisälsi kaksi liikettä: kyykky ja lankkupito. Sama 4 minuuttia, eli 4 kertaa molemmat liikkeet vuorotellen. Liikkeiden tehoa määrittää liikelaajuus ja tempo. Kuinka syvään kyykkyyn menet ja kuinka nopeasti sieltä tulet ylös. Oman kehon painollakin perus kyykystä saa raskaan kun tekee sen täysillä, ja vaikka hypyllä.

Oli ihana vielä venytellä rauhassa siinä auringonpaisteessa. Oikeesti! Ja vaikka kuinka rauhallisesti venyi ja vanui, oli treeni ohi puolessa tunnissa, ja koko reissuun meni 1h. Suosittelen kaikille vielä kesän viimeisiin helteisiin nautinnollisia ulkotreenejä, joissa vain mielikuvitus on rajana :)

Ei kommentteja: