maanantai 25. tammikuuta 2010

Pistää miettimään

Taannoin kun olin kokeneemman combat-ohjaajan varjona, eli lavalla mukana mutta en äänessä (paitsi yhden biisin), oli aikaa katsella taistelijoiden ilmeitä; hymyjä ja keskittyneitä katseita.

Jokainen tuntui keskittyvän treeniinsä omalla tyylillään sata lasissa. Tunnin jälkeen tämä kokeneempi ohjaaja kertoi asiakkaille (hymyillen ja hyvässä hengessä) että tunti on siirtymässä mun hallintaan parin viikon päästä jne. Yksi tyttö tuli sanomaan tälle ohjaajalle: "Mihin sä nyt meet? Vedätkö sä jossain muualla? Sä oot ainoo näistä ohjaajista joka vetää niinku oikein ja mä haluisin vaan sun tunneille."

Niin. Ohjaajan on aina kiva kuulla tällaisia kehuja, mutta entäs se uusi ohjaaja joka on tulossa pelastamaan tunnin joka muuten jää ilman ohjaajaa? Noh, ei ollut kiva. Se tyttö ei varmasti tarkottanut sitä pahalla, vaikka katsoikin mua kehuessaan toisen tekniikkaa, mutta silti tuntui pahalta joutua arvosteltavaksi. Ainahan ohjaaja asettaa itsensä alttiiksi arvostelulle kun astuu ryhmän eteen, mutta arvostelkaa rakkaat asiakkaat selän takana! ;)

Täytyy pitää mielessä, ettei kaikessa tarvi olla paras. Kaikkia ei tarvitse miellyttää, eikä voikaan miellyttää. Pääasia on ne asiakkaat, jotka sinne tunnille jää, ei ne jotka lähtee.

Onhan mulla itselläkin suosikkiohjaajia, ja niitä, joiden tunneilla en käy kuin vahingossa. Harvemmin sitä kuitenkaan tulee ajatelleeksi, että ohjaaja näkee kaikkien viidenkymmenen asiakkaan ilmeet ja draivin tunnin aikana. Jos siellä joukossa yksikin pyörittelee silmiään tai on naama väärinpäin, sen huomaa.

Oon joskus vuosia sitten antanut yhden silmienpyörittelijän sotkea mun konseptit, ja pilata tunnin muiltakin asiakkailta. Aina, siis AINA, pitäis pitää mielessä ne kaikki muut joille sitä työtä tekee, joiden vuoksi jaksaa viikko toisensa jälkeen laittaa itsensä likoon, tehdä itsestään pellen ja voittaa epävarmuutensa - joka ikinen kerta, kun menen vetämään tuntia, mietin miks ihmeessä pistän itseni siihen paineeseen, mutta joka kerta, kun tunti alkaa, muistan sen taas. Joka kerta tunnin jälkeen on ihan mahtava fiilis siitä, että taas oli huippukivaa ohjata, taas voitin itseni, ja taas se on ohi!

--

1 kommentti:

Katja kirjoitti...

pitää muistaa KAIKKI ne jotka on tulleet sulle sanomaan, että ovat ALOITTANEET koko treenauksen siksi koska halusivat tulla sinun kaltaiseksesi! Kaikki ne, jotka ovat sanoneet tulevansa ainoastaan sun tunneille! Ja jos joku pyörittelee silmiään, se johtuu siitä, ettei se enää jaksa ja se pyöritteijä ihmettelee, mikä yli-ihminen jaksaa, jaksaa ja vielä puhuu samalla. :)
Sä olet kuitenkin huippu!