maanantai 3. lokakuuta 2011

Kiitos ja anteeksi!

Olen saanut jonkin verran kritiikkiä kisabloggauksestani, ja haluankin pyytää anteeksi niiltä, joita olen tahtomattani loukannut!

En silti ihan täysin (oikeastaan lainkaan) ymmärrä mistä tämä närkästys johtuu.
Lainaanpa hieman omaa tekstiäini:
"Maijulta oli rohkea veto tulla vaparifitnesiin ilman tanssi-, voimistelu-, tms. taustaa. Mirkan vapari oli upea, ja Marian ohjelma kuin toisinto Tiina Kasvin ohjelmista. Eikä pelkästään musiikin vuoksi. Kovatasoisin kilpailu moneen vuoteen, vaikka itse sanonkin."
Muutoin kerroin kisakokemuksesta omasta näkövinkkelistäni. En missään kohdassa mielestäni dissannut kenenkään ohjelmaa!

Tekstiäni kommentoinut Anonyymi oli näkästynyt kommenteistani Marian ohjelmasta. Antakaahan avaan tuota kirjoittamaani lausetta:

Kasvin ohjelmat ovat myös olleet aina voimakkaita ja niissä on ollut staattisia vaikeusosia, kuten nyt oli Marian ohjelmassa, joten pelkästään musiikki ei ollut ainoa yhtäläisyys. Ja Kasvi kuitenkin on lajin Suomen mestari, joten vertaus häneen ei pitäisi olla huono asia.

Ja kuten jo aiemmin kommentoin, on aivan normaalia että ohjelmaan saa apuja tai sen saa jopa kokonaan valmiina. Helpottaa huomattavasti treenaamista, jos ei tarvitse tuhlata energiaa koreografian tekemiseen. Maiju ja Mirka kertoivat avoimesti saaneensa apuja, ja kommentoin "vaparista päätellen Mariakin". Päätellen  viittaa siihen, etten nimenomaan tiennyt enkä väittänyt. Vaparit vaan olivat niin samankaltaiset. Eikä se edelleenkään ole huono juttu!

Negatiivisia tunteita myönnän tunteneeni ja tuoneeni sen myös esiin kirjoituksessani fitnessin nykytilasta. Olen pahoillani, harmistunut ja katkerakin ihan koko lajin puolesta, en kenekään henkilön tai henkilöiden takia.

Mielestäni on kurjaa, että vaikka fitnessissä oli kovatasoinen kilpailu, se ei saanut huomiota kuten muut lajit. Ja mielestäni meidän kaikkien pitäisi pitää meteliä tätä huomioimattomuutta vastaan.

Se, että viittasin fitnessin olevan mediassa ja kansalle yhtä kuin bodyfitness ja bling bling, johtuu pitkälti siitä, että niin se vaan on. Voit tehdä empiirisen kokeen tai katugallupin ja kysyä kymmeneltä kadunmieheltä mitä on fitness. Aivan varmasti ainakin joku mainitsee Jutta G:n (=bodyfitness)

Koska Bodyfitnessissä arvostelu perustuu vain ulkonäköön, on joidenkin kohdalla itsensä koristelu mennyt aika pitkälle. Ketään erikseen osoittelematta. Eikä se väärin ole, mutta kauas on tultu siitä puhtaasta urheilusta, jota fitness (ja fitnessillä tarkoitan vapaaohjelmallista fitness-sarjaa) voisi parhaimmillaan edustaa, ja jota haluaisin sen edustavan.

Mä nyt muutenkin olen luomuihmisiä. Arvostan naturaalia elämää, kuljen fillarilla, syön luomusti niin paljon kuin pystyn, vältän turhia lisäaineita ja sain kosmetologikoulussa tarpeekseni kynsien ja ripsien ylenpalttisesta koristelusta. Nämä ovat omia henkilökohtaisia mielipiteitäni ja arvojani.

Jos jonkun verenpaine nousi bikinisarjan arvostelusta, sille en voi mitään. Tytöt ovat varmasti urheilleet lavalle pääsyn eteen, mutta mielestäni nämä poseeraukset vain sopisivat urheilukilpailua paremmin misshelsinkikisojen tms ohjelmistoon.

Yritän kovasti pitää yllä positiivista pössistä, mutta se alkaa dieetin tässä vaiheessa olla hetkittäin jo hankalaa. Rakastan tätä lajia, nautin omien rajojeni kokeilusta ja ihailen suuresti sekä kilpasiskojani että kaikkia muita upeita kilpailijoita jotka rohkeasti astuvat lavalle arvosteltaviksi.

---
Kirjoittaja on epäonnistunut, jos tekstin voi ymmärtää näin monin eri tavoin.
Yritän jatkossa olla tarkempi :)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Just go for it! ;) Finlandiatalolla nähdään!

Jenni N

SSS kirjoitti...

Hyvä kirjoitus tämäkin! Kaunis ele :) Tsemppiä ensi viikonlopun kisoihin. Pidän peukkuja pystyssä!

Elina kirjoitti...

Mielestäni pyydät turhaan anteeksi, mutta tämä merkintä osoittaa kuinka sydämellinen olet etkä ole tarkoittanut kenellekään mitään pahaa! Tsemppiä tuleviin kisoihin. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Olihan se yksi vapaaohjelma niin samankaltainen kuin toisen kilpailijan vastaava pari vuotta sitten, että musiikki tai kirjallisuuspiireissä tuota jo sanottaisiin plagiaatiksi jos ei lähdettä erikseen mainita.

Anonyymi kirjoitti...

Maailma on pullollaan tyyppejä, jotka tahallaan ja joskus ehkä tahattomastikin ymmärtävät toisten tekstin väärin. On niin kivaa olla vastahankaan nääs :) Enivei, tsemppiä kisoihin ja mä tuun kannustaan! t: Kikka

Jonna1983 kirjoitti...

En mäkään ymmärrä eräiden kommentoijien ihme nillitystä. Onhan se ihan yleisesti tiedossa, että toiset ei tee vapareitaan itse vaan tilaavat ne valmiina. Myös classicissa ja kehossa käytetään ihan samalla tavalla muiden tekemiä vapareita. Usein vapareista jopa näkee kenen tekemiä ne on.

Suuresti ihmetyttää ettei fitnestä arvosteta ollenkaan Suomessa. Tai no, ehkä kaikki lähtee siitä että eräs Suomen kehonrakennuksen isokenkäinen ei sitä pidä minään. Ja sitten hehkutetaan jotain bikinisarjaa! Ihme touhua.

Se olen huomannut itsekin blogia kirjoittaessani, että jos mielipiteesi ilmaiset ja se ei ole kaikkien mieleen niin paskaa tulee niskaan. Nää on kuitenkin arvostelulajeja niin eikös kaikilla (myös bliogin pitäjällä) ole oikeis mielipiteeseen vaikkei se kaikkia miellyttäisikään?

Tsemppiä Johanna expoon ja toivotaan et käpälä kestää ;) Sulla on hyvä ohjelma!

Johanna kirjoitti...

Super iso kiitos kaikille kommenteista! Ette tiedäkään kuinka arvokkaita nämä kommentit on minulle!

Jenni: Thanx!

Elina: kiitos. Hienoa että tunne välittyi tekstistä.

SSS: Kiitos :)
Anonyymi: en uskalla kommentoida mitenkään :/

Kikka: kiitos muistutuksesta. Toi on niin totta.

Jonna: Alan bloggaajana tiedät tunteen. Arvostan kommenttiasi, ja rohkeuttasi sanoa asioita omalla nimelläsi! Olen vähän epäillyt tuota ohjelmaani, joten iso kiitos tsempistä :)

Rakentavaakin palautetta tarvitaan, mutta kallionjärkäle vierähti hartioilta kun luin positiiviset kommentit. Kiitos!