torstai 20. lokakuuta 2011

Paluu arkeen

Paluu arkeen kisojen jälkeen ei ole ollut helppo. Keho ja pää on ihan yhtä väsyneet tuosta puolen vuoden rutistuksesta, keskittymisestä ja jännityksestä. Huomaan, ettei muisti edelleenkään toimi ja tavallisiin asioihin keskittyminen on hankalaa.

Ruoka ei ole hyvää mutta sitä tekee mieli koko ajan. Voisin syödä 24/7 ja ihan mitä vaan. Mielellään makeaa, suolaista ja rasvaista. Kolme grillimaustettua kurkkumajoneesia friteerattuna, kiitos ;)

Se että ruoka ei ole hyvää, tarkoittaa, että se ei ole niin hyvää kuin dieetin aikana kuvittelin. Puuro ja riisikään ei maistu enää yhtä hyvältä kuin dieetillä.

Jos dieetin aikana rakastinkin sitä kiristyvää kuntoa ja kevyttä oloa, nyt ajatukset pyörivät yhtä paljon ruuan ympärillä mutta kammoan löystyvää kuntoa ja katoavia vatsapalikoita. Mahtaako tää laji tehdä ollenkaan hyvää mun päälle?!

Olen koittanut pitää ruoka-aineet samoina kuin dieetillä, jotta keho pääsisi hieman helpommalla. Lähes joka päivä on suuhun eksynyt silti myös jotain herkkua. Vai mikä lasketaan herkuksi? Eilen huomasin laskevani herkuksi myös suklaanmakuisen palkkarin. Illan jäätelö, pulla ja suklaalevite suoraan purkista ehdottomasti ovatkin herkkuja.

Selkäkipua

Palautumista haittaa myös kipeä selkä. Muutaman päivän ajattelin selkälihasten olevan treenistä kipeät. Sitten kipu alkoi tuntua enemmän rangassa ja pelkäsin välilevyongelmia. Eilinen lääkärivisiitti kuitenkin helpotti tuota pelkoa ja diagnoosina oli nikamanivelsiteiden revähdys. Revähdyksen aiheuttama tulehdustila turvottaa ja aiheuttaa painetta ja kipua nikamiin, mutta ei hätää, paranee 5-6 viikossa! WHAAAAT???

"Kivun rajoissa saa liikkua normaalisti." Mulle normaali ei ehkä ole sama kuin tuolle lääkärille, ja kivun rajoissa on aika liukuva käsite. Veteen piirretty viiva.

Istuminen ja seisominen ja makaaminen aiheuttaa puutumisen tunnetta ja selän väsymistä Selän ojentajalihakset, leveä selkälihas ja koko epäkäslihas on jumissa ja huomaan kenottavani ja kiertyväni vasempaan. Aivastaessa selkärangasta kuuluu riks, raks ja poks.

Työkaverin tekemä kinesioteipaus auttoi hetken. Uskomatonta miten teippaus auttoi heti. Siis ihan heti tuli lämmin tunne selkään ja kipu helpotti. Taivuttelut ei tietenkään silti onnistunut (kokeilin tottakai!) mutta pystyin olemaan töissä ilman irvistelyitä.

Tekis mieli juosta ja treenata painoilla kovaa, mutten uskalla kokeilla rajoja joten treenailen ns. mukavuusalueilla. Ehkä on hyvä muutenkin vähän palautella ja koittaa keksiä muutakin tekemistä kuin treeni... ja syöminen.

Huomisen vapaapäivän voisi käyttää kauneus-, terveys- ja muotimessuilla :)

Aurinkoista ja leppoista torstaita!

---
Pakkotoistolta napattua:
"Näkeekö joku muu FITNESS-sarjan vertailuja tai vapareita Bodyn YouTube-saitilla, missä "näet koko Mass Nutrition Fitness SM-kilpailun alkukilpailun kaikki vertailut ja kaikki kilpailijat"? Minä en jostain syystä näe."
"Huomasin, että KP lopetti kuvaamisen, kun fitneksen vaparit tuli. Eikä näköjään viitsinyt kuvata vertailuja, vaikka ne ei olisi paljon tilaa vienyt kortilta. Osoittaa mielestäni fitness-sarjan arvostuksen tason kisojen järjestäjältä."

Ei kommentteja: