sunnuntai 10. helmikuuta 2013

FUP:n sääntöjuttuja

Lupasin kirjoitella tarkemmin tulevien kisojeni säännöistä. Niitä mä fiilistelen lähes päivittäin, osaan ne ulkoa ja mietin ja maistelen miltä ne tuntuu. Odotan, että saan valmiiksi jotain konkreettista, ja odotan, että kevät tulee pian! Enää 9 viikkoa kevään Fitness Classiciin, josta varmaan saa hyvää tsemppiä omiinkin viikkoihin, joita vielä on 18 Roomaan ja 20 Miamiin.

Fitness Universen eri sarjojen speksit on esitetty tässä taulukossa:


Fitness-sarjan pisteistä 45% tulee vapaaohjelmasta ja 45% uimapukukierrokselta.
Viiden kärki kilpailee vielä haastattelukierroksella viimeisistä pisteistä ennen palkintojenjakoa.

En tiedä kuinka hölmöä on edes haaveilla viiden kärkeen pääsystä, mutta kai niitä vastauksiakin pitäisi vähän etukäteen harjoitella. Helpottaisi jos yhtään tietäisi mitä kysytään, mutta kaikki maailman kysymykset on mahdollisia. Eikä niillä vastauksillakaan taida paljon vaikutusta olla, sillä tämä on se kohta, jolloin tuomarit voi pelata sen oman suosikkinsa puolesta aika paljon. Anyways, pelkkä viiden parhaan joukkoon pääsy olis jo ihan huikeeta, kun kilpailijoita kuitenkin on useita kymmeniä.

Vapaaohjelman pituus on 2 minuuttia ja sen arvostelusta vastaa koreografeista, tanssi-, akrobatia-, voimistelu-, cheer- ja/tai muiden lajien valmentajista koostuva tuomaristo. Tällainen tuomaristo on mun kannalta hyvä juttu, ja arvostaa temppujen lisäksi toivottavasti samoja detaljeja jotka omasta mielestäni tekevät ohjelmasta nautittavaa katsottavaa - koreografioidut siirtymiset, musiikkiin tehty ohjelma, kauniit liikkeet ja ojennetut nilkat.

Ohjelmasta jaetaan pisteitä (suomennettuna kuten olen ymmärtänyt) seuraavasti:
25% - ulkonäkö ja esiintyminen (appearance)
25% - ohjelman vaikeus (difficulty)
25% - luovuus (creativity)
25% - toteutus / esitys (execution)

Pakollisia liikkeitä ei ole, lavasteet ja rekvisiitta ovat sallittuja, vaikkakaan Suomesta asti ei viitsi kovin paljon ylimääräistä kantaa mukana.

Uikkarikierroksella jokainen nainen tulee lavalle yksin ennen ryhmävertailua, ja arvostellaan sekä yksilönä, että suhteessa muihin. Tämäkin on mun mielestä hyvä asia, että vapaaohjelman lisäksi pääsee myös biksuissa pyörähtämään lavalle ihan itsekseen. Asentoja täytyy hieman harjoitella, koska tuomareille saa näyttää parhaita puolia itsestään missä tahansa asennossa joka ei ole pornahtava ja irstas, eli jalat saa olla korkeintaan hartian levyisessä haarassa eikä pyllistyksiä sallita.

Arvostelun kohteina ovat kehon malli ja symmetria, ihon sävy, itsensä itsevarma kantaminen, esiintyminen sekä yleinen kunto ja naisellisuus, vähän kuin missikisoissa, paitsi että täytyy olla sporttisessa kunnossa. Säännöissä muistutetaan ettei Fitness Universen sarjat ole kehonrakennusta, eikä yhteydessä mihinkään kehonrakennusjärjestöön, joten liiallisesta lihaksikkuudesta voidaan jopa vähentää pisteitä. Good for me! ;)

Tottakai jokaisella tuomarilla on oma näkemyksensä parhaasta mallista ja kunnosta, mutta lähtökohtaisesti haetaan sitä, mikä omasta mielestäni on tavoittelemisen arvoista. Pisteitä jaetaan seuraavasti:

25% itsevarmuus ja lavasätely (poise and presence)
25% kehon koostumus (body condition)
25% naisellisuus (femininity)
25% esiintyminen (appearance)

Ja pisteitä jaetaan asteikolla 1-10. Ei siis sijoituksia, vaan pisteitä sen mukaan kuinka hyvä suoritus on.

Eniten pitäisi kai kehittää tuota naisellisuutta. Hah! Oon mä aika naisellinen silloin kun sille päälle satun, mutta mitään tyttömäistä tyttöä minusta ei saa. Vaikka kuinka tykkäisin mekoista, meikeistä ja kynsilakoista, ne kuuluu mulla spesiaalitilanteisiin, ei arkeen. Arjessa haluan pukeutua rennosti, olla mielummin vahva kuin hento, mielummin karjua kuin kiljua. Jos pitäisi valita, mielummin fiksu kuin nätti ;)

Salilla on välillä mimmejä joilla on betterbodieseja koko setti päällä, on meikit ja korut, eikä kunnon treenistä tietoakaan. Ja sitten on niitä, joilla on se sama setti, näyttää pirun hyvältä, ja vielä treenaa hemmetin kovaa. Hiukan ehkä haluaisin kuulua tähän viimeksimainittuun, mutta en vaan jaksa panostaa - siis siihen outfittiin.

Oli oikein pakko ottaa kuva salimuodista ala minä. Tälle kyseiselle päivälle sattui sentään puhtaat housut :D


Ja tässä taas eilen treenaamaan menossa, eri collarit ja eri villasukat, mutta edelleen löysää ja isoa, väritöntä mutta käytännöllistä.


Tänään oli akrobatiatreeneissä vähän vaisu olo, mutta tein mitä pystyin ja kivaa oli.


Ei kommentteja: