perjantai 15. helmikuuta 2013

Vähemmän on enemmän - ihollakin

Vähemmän on enemmän monessa asiassa, myös ihonhoidossa. Näin vakuuttaa ainakin Eila Hellgren-hoitoloiden omistaja, ihoterapeutti Eila Hellgrénin tytär Carolina. Olen pitkään ollut samalla linjalla heidän ideologiansa kanssa - ihoa on helppo ylihoitaa, mutta en arvannut että kotihoitoon riittää tästä edespäin yksi tuote - siis todellakin vain yksi. Loistava uutinen paljon liikkuvalle, joka ei millän jaksaisi kantaa mukanaan niitä kaikkia "pakollisia" purkkeja ja purnukoita.

Eila Hellgren (www.eilahellgren.fi) on tuotesarja, joka on niin luonnonmukainen kuin laatukosmetiikka voi olla. Olin tutustunut tuotteisiin vain lukemalla, mutta nyt pääsin itse kokemaan tuotteet omalla iholla.

Carolina aloitti hoidon toteamalla: "Aika paljon sulla on puhdistettavaa täällä." Juu niin on... en vaan arvannut itsekään kuinka paljon sitä oli, ennen kuin Carolina alkoi puristella.

Alkupuhdistuksella poistettiin kasvoilta meikki, sen jälkeen nenään tulvahti voimakas merilevän tuoksu. Kasvoja nipisteli ja kuumotteli kun levä poisti iholta kuollutta solukkoa. Perinteisesti iho höyrytetään lämpöiseksi ennen mekaanista puhdistusta, mutta Hellgrenillä käytetään lämmintä haudetta. Höyrytys on kuulemma kuin kiehuttaisi kattilaa ilman kantta, hukkaan heitettyä lämpöä. Iho saa muhia kostean pyyheliinan alla joitakin minuutteja. Hiljainen musiikki rauhoittaa ja lämpimän peiton alla on ihanaa vain olla.

Kuten jo mainitsin, puhdistettavaa oli paljon. Kuulemma muun muassa siksi, että olen vuosia tukkinut huokosiani kosteusvoiteilla.

WHAT?! 

Ihon kuuluu kuulemma uusiutua, no joo niin kuuluu. Vanha kuollut iho hilseilee pois ja uutta paljastuu alta. Kosmetiikkateollisuus on keksinyt, että on hyvä asia kosteuttaa kuollutta solukkoa ja liimata sitä takaisin ihon pintaan, jolloin ihon omat järjestelmät menee sekaisin. Käy järkeen. En mä muutenkaan ihoani kokoajan rasvaile ja hyvin se toimii. Tuntui, että nyppimiseen ja puristeluun meni ikuisuus, ja joka ikinen kohta kasvoistani oli hellänä. Jos tämä on tulos, en käytä kosteusvoidetta enää koskaan!

Hoito viimeisteltiin "lääkeaineella" jonka sisältö ja koostumus jäin mysteeriksi. Tuoksu oli hyvin lääkemäinen, jos en tietäisi paremmin, olisin voinut kuvitella Carolinan levittävän käsidesiä pitkin poskiani.

Kuorinnan ja puhdistuksen jälkeen olin varma, että näen peilistä tomaatinpunaiset kasvot, mutta ei, tasaista nudea oli vastassa.

Hoidon aikana ehdittiin jutella munuaisten ylikuormituksesta protskupitoisen ruokavalion vuoksi, kehon happo-emästasapainosta ja muista näppyjä aiheuttavista asioista, kuten ihon hoidon ja kauneudenhoitoalan muutoksista vuosien varrella.


Kotihoitoa varten sain kolme tuotetta: puhdistusaine aamuihin ja iltoihin, sävyttävä voide päiväkäyttöön meikkivoiteen sijasta, sekä mineraalisuola joka toinen päivä käytettäväksi kasvoille ja hartioille. Se emäksöittää ihoa, mikä on ilmeisen hyvä juttu. Sitä voisi käyttää kasvoille, vartalon iholle, jalkakylpyyn, kylpyyn, hiuspohjan hoitoon, intiimialueille, nenäkannuun, hampaiden pesuun ja varmaan ruuan laittoonkin tarvittaessa ;)

Mutta siis ei kosteusvoidetta! Reilun viidentoistavuoden kosteusvoiteluputki katkeaa siis tähän - käyttö on kielletty tästä päivästä lähtien. Tarvitsenkohan pesurutiinien yhteyteen jotain korvaushoitoa? Iskeekö vieroitusoiretärinät silloin kun ihoa alkaa ensimmäistä kertaa kiristää? Saankohan nukuttua illalla?

Onhan se hienoa, että kaapista sai hävittää monta voidetta ja purnukkaa, ja tilalle tuli nämä. Tykkäsin hillityistä pahvikoteloista ja vielä enemmän yksinkertaisista tuotepakkauksista.


Kahden viikon kuluttua tsekataan miten kotihoito on auttanut ja seuraavassa kasvohoidossa, noin kuukauden kuluttua, jatketaan puhdistamista. Tähän asti olen antanut itselleni vakuuttaa, ettei suurentuneita huokosia saa pienemmiksi, mutta Carolina Hellgren vakuutteli toisin - seurataan tilannetta, katsotaan kumpi voittaa, enemmän vai vähemmän.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä maksoi kasvojenpuhdistus :)?

Johanna Lind kirjoitti...

Pohjustan vielä vähän tota hintaa... Hoito tehdään ihotyypin mukaan, eli kaikille ei tietenkään sovi sama aine ja samat neuvot. Hoidon hintaan (155€) kuuluu lisäksi ohjeet ja seuranta, eli tsekataan hoidon toimivuus eikä jätetä asiakasta tyhjänpäälle ja vaan toivota että hän on tyytyväinen. Olen luottavainen ja odotan hyviä tuloksia :)

Taina - MoveMe kirjoitti...

Mielenkiintoista! Harmi ettei hoitoloita ole täälä Tampesterissa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Kävin tänään EH:lla kasvohoidossa. Puhdistetavaa oli tässä nassussa todella paljon, mutta kestin kuin nainen :). Olen aika ihmeissäni nyt...pärjäänkö todella muutamalla tuotteella. Ihanaa olisi, jos pärjäisin.

Olen käynyt vuosia Lancomen kasvohoidoissa (hinta pari kymppiä halvempi, mutta ei kunnon ihonpuhdistusta)ja käyttänyt L:n tuotteita. Kunnes vuosi sitten kyllästyin tuotteisiin tai koin että ihoni kyllästyi. Olin jo vaihtanut muutaman kerran saman sarjan eri voiteisiin. Kerroin, että aivankuin ihoni olisi ylihoidettu, kyllästetty ja pöhöttynyt. Taas suositeltiin eri L:n voidetta ja seerumeja. Onhan tuo aikamoista bisnestä...naisten naamarasvat.

Kerroin EH:n hoitolassa ihoni kyllästymisestä ja kuulin, että nykyään ylihoidetaan ihoa. Minua kiinnostaisi kuulla oletko jatkanut EH-tuoteiden käyttöä? Oletko ollut tyytyväinen? Minulla heräsi mielenkiinto tätä sarjaa kohtaan ja aion testata tuotteita.

Hauskaa kesää :) t. Melli
ps. löysin blogisi kun googletin kokemuksia EH:stä