tiistai 4. kesäkuuta 2013

Valoimpulssihoito vol. 2 & 3

Ennen kisoja tulee aina käytyä jos jonkinlaisissa hoidoissa. Itse kisaaminen ei kovin kallista ole, mutta se kaikki oheistoiminta ;D

Tämän kevään aikana mun kasvojen ihoa on koitettu saada kuntoon mm. valoimpulssihoidoilla. Olen kärsinyt epäpuhtauksista (eli näpyistä ja finneistä) aika nuoresta teini-ikäisestä asti. Lääkäri sanoi mulle että kyllä ne iän myötä menee ohi, mitä sitten naureskeltiin viiskymppisen isäni ja tätini kanssa, joilla kummallakin sama ongelma jatkuu edelleen. Molemilla ihoa on hoidettu lääkkein, samoin mun pikkuveljen ihoa. Mä jouduin menemään itse opiskelemaan ihon hoitoa kun ei lääkäri ottanut tosissaan ;)

Olen siis ihan ekalta koulutukseltani kosmetologi. Ei tullut apua koulustakaan, ei kalliista aineista eikä korkeataajuuslaitteista. Säntillisellä hoidolla olen saanut näpyt pysymään kuitenkin kurissa, joskin niiden kanssa on ollut pakko oppia elämään.

Eila Hellgreniltä olen taas vuosien jälkeen saanut uutta toivoa: www.eilahellgren.fi.


Hassua, että jo kosmetologikoulussa ollessani huomasin ihoni olevan parempi aina poikaystävän luona vietetyn viikonlopun jälkeen, jos unohdin omat pesuaineet ja voiteet kotiin ja pesin kasvot pelkällä saippualla. Opettaja kuitenkin vakuutti, että aluksi iho vaikuttaa paremmalta kun se kuivuu ja huokoset menevät tukkoon.

Eila Hellgrenin oppien mukaan rasvoittuvaa ihoa ei tarvitse ulkopuolelta kosteuttaa. No sitähän minäkin! Miksi vettä pitäisi kastella? Ihan typerää pestä kovilla kamoilla ihon oma rasva pois ja korvata se synteettisillä.

Olen nyt oppinut olemaan ilman voiteita, pesemään pelkästään mm. maitohappoa sisältävällä pesuaineella ja suolalla. Ihoni on parempi kuin koskaan. Väri on tasoittunut, se ei ole enää pintakuiva, eikä tunnu rasvaiselta eikä kiiltele - ekaa kertaa sen jälkeen kun olin 10v.

Ihon alle on kuitenkin vuosien voitelun jälkeen kertynyt vaikka mitä köhnää. Jo silloin kosmetologikoulussa kyselin opettajalta mitä nää pienet vaaleat näpyt hartioissa ja leukaperissä on, kuin ihon alla olisi jotain mikä pitäisi puristaa pois, eipä tiennyt opettaja ja siirtyi jollain hyvällä aasinsillalla pois aiheesta.

Nyt näihin syvällä ihon pinnan alla oleviin köhniin (huomaa hyvin hallussa oleva ammattisanasto!) on löytynyt ratkaisu: valoimpulssihoito.

Ensimmäisestä valoimpulssihoidostani kertovan jutun pääset lukemaan tästä.

Valoimpulssihoitoon käytettävä laite on Ellipse. www.ellipse.com-sivulta näkee mihin kaikkeen sitä voi käyttää. Aika upeita tuloksia saatu mm. Acnen hoidossa.


Toinen valoimpulssihoito tehtiin noin kuukauden kuluttua ensimmäisestä. Siinä käytettiin eri hoitopäätä ja kovempia tehoja. Ja se sattui! Varsinkin nenän pielet ja huulten ympärystä oli kivuliaita kohtia, ja huomasin puristavani hoitolatuolin reunoja kuin hammaslääkärin penkin käsinojia. Kipu on kuitenkin todella lyhytaikaista, kun valoa "ammutaan" impulsseina ihoon, ja se nipistää vain sen sekunnin ajan.

Reilun viikon katselin itseäni peilistä ja ihmettelin että näinköhän se EH:kin lupaili liikoja, mutta sitten alkoi tapahtua: epäpuhtaudet alkoi puskea ihon läpi  - jee, tervetuloa taas takaisin teini-ikä *huokaus*

Joka ilta sai olla puristelemassa pois uusia pintaan puskeneita epäpuhtauksia - komedoita, eli mustapäitä, jos sitä oikeata termistöä halutaan käyttää. Köhnä on mielestäni kuitenkin parempi ;) Finnejähän ei koskaan saa puristaa! Se ei ole edes humpuukia vaan ihan järjellä ajateltuna mitään tulehtunutta ei pitäisi mennä sörkkimään.

Viikossa tilanne rauhoittui.

Sitten olikin seuraavan hoidon vuoro. Nyt valoimpulsseja ammuttiin taas sillä kivuliaammalla hoitopäällä, ja kovilla tehoilla, mutta vain ongelmallisimpiin kohtiin. Sattu se silti!

Viikko meni ja taas alkoi tapahtua. Nyt leukaperistä alkaa olla ne mystiset tukkeumat tiessään ja ihon väri alkaa olla aika tasainen. Laajentuneet huokoset puhdistuu ja pienenee, mitä en uskonut ikinä voivan tapahtua.

Valoimpulssihoidon jälkeen aurinkoa (ja solariumia) pitää välttää useita päiviä, joten kesällä sitä ei kannata tällaiselle auringon lapselle tehdä. Tämä olikin tällä erää viimeinen kerta, ja syksyllä jatketaan. Ja kuulemma syksyllä käytetään jotain happoa... Hmm... Oon kuullut että joissain maissa miehet hapottaa naisten kasvoja mustasukkaisuuksissaan... Ehkä me ollaan ymmärretty väärin, ehkä ne onkin yrittäneet pienentää naisen huokosia.

Koska me haluttais nassu kuntoon kisoihin mennessä, sain mukaani purkin alkoholia sisältävää kasvovettä, jolla nenänpieliä ja ohimoita on tarkoitus kuivattaa. Toivomme, että iho alkaa hilseillä, eli uudistua ja toimia kuten sen kuuluu.


Kesää varten tarvitsin myös värilisen hoitovoiteen yhtä sävyä tummempana, sekä suojakertoimellisen (sk15) meikkipuuterin niitä päiviä varten kun pitää vähän kaunistautua


Eila Hellgren hoitolat löytyy Itiksestä, Vuosaaren Club Housen yhteydestä sekä Töölöstä. Suosittelen!

Ei kommentteja: