maanantai 14. lokakuuta 2013

Hyvän mielen asioita

Sain Hyvän mielen haasteen jo kauan kauan sitten ensin Heidiltä ja sitten Hannalta.

Tämä haaste on miettimisen arvoinen. Itse mietin sitä pari viikkoa päivittäin ja moneen kertaan. Ottaa oman aikansa saada ajatukset sanoiksi ja järkevään, itseä miellyttävään järjestykseen.

Minun 10 hyvän mielen asiaani ovat:

1. Aurinko. Voisi sisältyä kohtaan Kesä, mutta haluan korostaa aurinkoa itseään. Auringonpaiste piristää myös talvella, ja syksyllä oranssien oksien lomasta paisteleva aurinko antaa toivoa elämästä, jonka meinaa mätänevän maan ja sateen keskellä unohtaa.

2. Läheiset. Perheeni on pieni ja tiivis. Lasken perheeseeni kuuluvaksi paitsi vanhemmat ja sisarukset, myös isovanhemmat, tädit ja serkut. Ja tietysti rakkaan mieheni. Läheisiin ihmisiini kuuluu perheen lisäksi pari hyvää ystävää. Yhdessä meillä on aina hauskaa ja paljon hyvää mieltä.

3. Kesä. Olen kesän lapsi, ei siitä mihinkään pääse. En kaipaa talvea enkä syksyä. Kevät on ihanaa heräämisen aikaa, se antaa lupauksen tulevasta kesästä. En elä vuodesta toiseen, vaan kesästä kesään, ja toivoisin joskus asuvani paikassa jossa on aina kesä.

4. Treeni. Ei liikunta, vaan treeni. Ei epämääräinen juoksentelu tai jumppailu, vaan suunniteltu ja järjestelmällinen treeni. Hyvä treeni, parempi mieli!

5. Oppiminen. Uuden asian oppiminen on palkitsevaa ja siitä tulee hyvä mieli, olipa kyseessä joku ammatillinen juttu, uusi taito tai uusi kieli. On ihanaa tietää olevansa keskeneräinen - maailmassa on vielä niin paljon opittavaa!

6. Vapaa-aika. En toivo rikkauksia (en toki niistä kieltäytyisikään), vaan elämää niin, että tulot ja menot ovat riittävässä balanssissa, työ ja vapaa-aika miellyttävässä tasapainossa, silloin olen onnellinen.

7. Työ. Vapaa-aikakaan ei tunnu miltään, jos välillä ei ole töitä. Työni on onneksi mukavaa, tekisin sitä vaikka voittaisin miljoonia lotossa.

8. Henkinen vahvuus. Joskus yllätän itseni vahvuudella, jota ihailen muissa ihmisissä. Olen aina ollut taipuvainen pitämään muiden puolia, puolustamaan heikompia, mutta olen aikuisena opetellut pitämään myös omia puoliani. Joskus se on vaikeaa, mutta entistä useammin onnistun :)

9. Haaveet. Ne ajavat ihmistä eteenpäin. Jos ei ole haaveita, ei ole mitään tavoiteltavaa. Mikä silloin on elämän tarkoitus?

10. Älypelit. Miinaharava on ikiaikainen lempparini. On myös monia muita ihania pikku pelejä, jotka toimivat samalla periaatteella. Näiden pelien pelaaminen on lähes meditatiivista: mieli tyhjenee ja alitajunta alkaa syöttää ratkaisuja mieltä vaivanneisiin kysymyksiin ja ongelmiin.

Muita hyvän mielen asioita on se kun saa purkin tyhjäksi (voide, ketsuppi, vitamiinit) ja sen voi heittää roskiin. Siitäkin tulee hyvä mieli kun joku kiittää hyvin tehdystä työstä. Puhtaat lakanat sängyssä on aina mukava asia, ja vapauttavaa on heittää pois nuhjuiset sukat tai alushousut ja ostaa uudet tilalle :D Näitähän täytyy alkaa kirjata ylös useammin!

Haastan mukaan kaikki lukijani, koska näiden asioiden pohtiminen tekee hyvää :)
Sinun ei tarvitse kirjoittaa niitä ylös, mutta saat kirjoittaa jos haluat.

Haaste on yksinkertainen: Listaa 10 itsellesi tärkeää asiaa.

Kirjallisen haasteen haluan heittää ihanalle ystävälleni Elsalle, joka kirjoittelee mm. CocoVi:n sivuilla blogia, ja jonka facebooksivulta FitElsa näet kivoja treeni- ja elämäntaitoaiheisia päivityksiä. Elsa on nyt superkiireinen töiden ja opiskelujen kanssa, ja haluaisinkin että hän pysähtyy listaamaan omat 10 asiaansa :)


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistavia pointteja. Tästä tuli hyvä mieli. Kiitos!

Johanna Lind kirjoitti...

Kiitos palautteesta. Kiva että tuli hyvä mieli :)