tiistai 27. syyskuuta 2011

Tuhkimo ja sisarpuolet

Ilmiselvästi Fitness-sarjasta on tullut Tuhkimo ja Body Fitnessistä sen ilkeät sisarpuolet (alle ja yli 163cm)

- Sanonnan mukaan fitness olisi "lapsipuolen asemassa", eli vähempiarvoinen, mutta koska koen olevani isäpuolelleni rakas ja tärkeä, en vähempiarvoinen lapsipuoli, en pysty tuota ilmaisua käyttämään -

Ennen oli Fitness, joka vaati kilpailijalta urheilullisuutta: lihasta, voimaa, notkeutta, ketteryyttä, liikkuvuutta ja aerobista kuntoa, kuten nimikin kertoo. Sitten tuli bf-sarjat, joissa pääpaino oli urheilullisessa ulkonäössä, ei niinkään urheilusuorituksessa.

Se aito oikea Fitness on vapaaohjelmineen vauhdikasta ja viihdyttävää katsottavaa. Siinä ratkaisee luojan luomien mittasuhteiden lisäksi paljon myös erilaisilla urheilusuoritteilla viimeistelty kunto ja opitut taidot.

Nykyään "fitness" on mediassa (ja valitettavasti myös bodykansan keskuudessa) yhtä kuin body fitness, joka on lihasten lisäksi (anteeksi yleistys!) silikonia, akryylia, irtokarvaa ja erilaisia täyte- ja valkaisuaineita.

- Meidän Fitness-sarja oli muuten ainoa naisten kilpailusarja, jossa ei nähty silikonipalloja :) Jei!-

Jostain syystä Fitness jää koko ajan enemmän ja enemmän taka-alalle. Lappeenrannassa meinattiin jopa unohtaa meidän palkintojenjako.

 Bodylehti.fi:n mainos viime viikonlopun kisasta (luettavissa kokonaisuudessaan tästä):
Syksyn viimeinen ja varmasti tiukin karsinta pidetään lauantaina Lappeenrannassa. -- Mukana on yli 50 kilpailijaa!
Päähuomio keskittyy varmasti monilla body fitness MM-karsintaan, jossa mukana viime vuoden MM-hopeamitalisti Kati Alander, 2009 SM-voittaja Mari Päkkilä, 2008 kevään komeetta Tarja Vähäkuopus, aina kovakuntoinen Tiina Vaskelainen ja 2010 EM-finalisti Jutta Gustafsberg. --
Suomen ensimmäinen bikini fitness-kilpailu pidetään myös Lappeenrannan kilpailussa ja lavalla 12 upeaa naista, jotka kamppailevat SM-kisapaikasta! Kannattaa tulla katsomaan tätä uutta lajia ja sen ensi askelia Suomessa! 
Pitkään odotettu Hulkin paluu eli Utti Hietala virittelee fysiikkaansa valmiiksi SM-kisaa ajatellen ja saa vastaansa viime vuoden kovan kakkosen Antti Filatoffin. Sarjaa alempana käyvät kovaa taistoa viime vuoden SM-voittaja Tuomas Kuronen kovaa kamppailua Robert Niziä ja kuutta muuta kilpailijaa vastaan! 
Myös kehonrakennuskilpailusta tulee tasokas ja lavalla yhdessä sarjassa on 12 kilpailijaa.
Ei sanaakaan fitness-sarjasta, vaikka oli kauden eka ja ainoa karsintakisa tässä sarjassa.

Samaisessa nettilehdessä oli tulosten julkaisun yhteydessä kuvat kaikkien sarjojen palkituista.
Kaikkien muiden paitsi meidän.
Sitä ei voi selittää edes kilpailijoiden vähyydellä, sillä kuva löytyi myös Aikusta, joka oli ainoa sarjassaan. Aikku todella ansaitseekin huomiota upealla kunnollaan, mutta mun mielestä mekin ansaittais.

Uusin tulokas, se naapuripitäjän prinsessa, on bikini fitness. Siinäpä vasta urheilua!Missä on meidän hyvä haltija, prinssi ja lasikenkä?

10 kommenttia:

Dexteri kirjoitti...

Jaa oli sielä 3 jotka oli päässy kisalaihutuksen puoleen väliin, propsit niille (:

Mie en tiiä muista mutta minun mielestä tuo keikkuminen tai hädin tuskin seisaallaan pysyminen ei näytä yhtään hyvältä ja jos siihen lisätään vielä urheilu päälle niin se on jo raivostuttavaa.

Jukka kirjoitti...

Katkeruus tai kauna ei ole koskaan hyvästä. Elä siis turhaan tunne niitä, vaan iloitse silkkarisiskojesi puolesta. Ei tuntenut Tuhkimokaan katkeruutta ja kuinka kävi;)

Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä on ihan normaalia että on paha mieli jos kokee vääryyttä. Joku voi sanoo sitä katkeruudeksi, mut ei mun mielestä tarvikkaan vaan tyytyy siihen että kohdellaan kaltoin. Onhan se väärin että yks sarja jää muiden varjoon vaikka kisakunto on yhtä kovan homman takana kaikilla. Ja voi helvetti mikä tää uusi sarja on!!! Mitä noi hyllyvät perseet tekee urheilukilpailussa?

/Anna

Katja kirjoitti...

Pornosarja urheilukiplailussa olis mun mielestä parempi kuvaus sille keikkumiselle ja pyllistelylle, mitä minä katsojana näin siellä lavalla tapahtuvan bikinisarjan aikana. Vähän hävetti edes katsella näitä :O
Fitness sarjan vaparit sitävastoin oli koko päivän viihdyttävin osuus. Hienoa urheilua. Kaikki hyvässä kunnossa ja ohjelmat hienoja. Suurimmalla osalla ihan omatekemiä, yksi vähemmän oma. Yhtä kaikki, jos suunnittelun osalta olikin yhdessä oikaistu,vaparin harjoitteluun on käytetty aikaa jokaiseslla tosi paljon. Tätä taustaa vasten tuntui tosi pahalta, kun Fitness sarja unohdettiin kisoissa jopa 2 kertaa!
Syystäkin teitä kaikkia harmittaa

Taina - MoveMe kirjoitti...

Aika jäätävää tuo bikinikeikurointi... Eiks bikineissä ole kaikki muutkin? Onko tää se sarja, jossa voi vaan olla vähän rennommin?

Aika tökeröä dissailla alan lehdessä ja nettisivuilla sekä mainoksissa yhtä lajia noin paljon. Harmitushan siitä tulee :/

Johanna kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista!

Bodylajeissa, kuten myös aerobicissa, luistelussa ja voimistelussakin, on ihan normaalia että ohjelman tekee koreografi.

Suurimmalla osalla fitnessvaparitkaan EIVÄT olleet oman käden tuotoksia: ainakin Mirka ja Maiju olivat saaneet joko kokonaan tai osittain koreografiansa valmiina ja vaparista päätellen myös Maria (heh kaikki "ämmät", siis "M":lla alkavat ;))

Petrasta en tiedä, mutta luulisin hänen taustansa tuntien että ainakin suurimmaksi osaksi on omaa tuotosta, mutta omani on ihan täysin oma. Molemmat versiot siitä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän olisi parempi pitää positiivisessa mielessä ääntä omasta sarja ja eikä aliarviodia kilpakumppaneitaan siitä, jos joku on saanut vaparinsa valmiina joltain muulta. Sekä olla arvostelemasta muita sarjoja. Näen, ettei siitä ole hyötyä vaan todennäköisesti kaivat vaan omaa kuoppaasi.
Itse en kyseisiä lajeja harrasta, mutta näin katselijan silmin, näen, että olet minun silmissäni hävittänyt osan kunnioituksestani arvostelemalla muita. Luulisi sinun urheilijana tietävän, että jokainen laji vaatii panostuksen ja huipulla pärjääminen todella kovan panoksen.
-Ben-

Johanna kirjoitti...

Tarkoitukseni ei ollut aliarvostaa kenenkään vaparia! Upeita ohjelmia oli kaikki ja hienosti onnistuneita vaikeusosia.

Se että kirjoitin isolla että suurimmalla osalla vaparit EIVÄT olleet itsetehtyjä, viittasi Katjan kommenttiin siitä että suurimmalla osalla OLISI ollut omatekemä ohjelma. (jos siis vähintään kolmella ei ole omatekemä, silloin suurimmalla osalla viidestä ei ole!)

Pahoittelen jos asia aiheutti hämmennystä!

Jos mulla olis varaa, ostaisin myös koreografian valmiina ja suuntaisin kaiken energian vain sen treenaamiseen, en pohtimiseen ja pyörimiseen :)

Ylipäätään se, että arvostelulajissa arvostelee muita, ei mielestäni ole kunnioituksen hävittämistä ;)

Kuntoilu Elämäntapana kirjoitti...

Olihan toi kieltämättä aika hämmentävä juttu kaiken kaikkiaan..

SSS kirjoitti...

Mielestäni hyvä kirjoitus! Ei se mielestäni pitäisi ketään loukata jos mainitaan, että katsoppas, sinulla on silikonit. Varmasti jokainen siinä vaiheessa kun päättää ne ottaa, niin myös ymmärtää mahdolliset kommentit asiasta. Itse olen sitä mieltä, että liiallinen keinotekoisten "lisäosien" yms. käyttäminen ei ole urheilussa hyvä juttu. Mutta tämä on oma mielipiteeni ja mielestäni siitä ei voi kukaan edes loukkaantua, koska ovathan nuo seikat nyt täysin omia valintoja.

Eli muutamat jotka ovat närkästyneet kirjoituksestasi, ovat sen mielestäni lukeneet hieman väärällä ajatuksella. Voi olla, että siinä on ripaus katkeruutta, koska oma sarja ei ole esillä, mutta kenelläpä ei olisi jos teet kovin töitä ja muut sarjat keräävät kaiken huomion, eli ihan oikeutettua ihmetellä asiaa kyllä!

Ps. Ups, tämä kommentti piti kuulua tähän postiin. Selasin vaan vanhoja postejasi ja ajattelin samalla tätä kirjoitusta, jonka jälkeen sitten kirjoitin vahingossa väärään postiin vastauksen :) Voit poistaa kyllä sen toisen.