lauantai 3. maaliskuuta 2012

Kinesioteippaus

HE Fysion järjestämä kurssi Kinesioteippauksen alkeet - parin tunnin pläjäys - antoi just sen verran tietoa teippauksesta ja eri teippaustekniikoiden vaikutuksesta ja käytöstä, että on varmaan pakko mennä seuraavallekin kurssille.

Aluksi Atte Kärnä kertoi Kinesioteipin historiasta ja omista kokemuksistaan teipin käytössä.

Tämän teippauksen idea lyhyesti on, että joustava ja hengittävä teippi nostaa ihoa liikuttaen sidekudosta niin että vapaat hermonpäät eivät kohtaa ja viestitä kivusta. Kun kipuviesti ei välity aivoihin, voi potilas liikkua normaalisti ja paranemisprosessi etenee. Lyhyesti näin.

Kinesioteippaus auttaa mm. ryhtiongelmiin (keho on tottunut ylläpitämään virheasentoa), venähdysten jälkeisiin kipuihin ja muihin asentoon ja liikkeeseen liittyviin pikkuvikoihin. Mikään ihmeteippi se ei ole, joten maailmanrauhaa se ei saa aikaan, mutta aika huikeita apuja saa esim. alaselkäkipuihin.

Kurssilla harjoiteltiin kaksi helppoa perustekniikkaa, joilla kuulemma pärjää jo pitkälle. Tässä mun tekemä ihan eka teippaus. Toisessa tekniikassa (tässä Y-teippi) haetaan karjalanpiirakka-efektiä ja toisessa (tässä I-teippi) kireetä suoraa teippiä. Ihan hyvin onnistu. Pari tunsi heti lämmittävän vaikutuksen.


Kotona tietysti harjoittelin lisää - kultamussukka oli kohta ku musta muumio ;)

Suosittelen kurssia kaikille kinesioteippauksesta kiinnostuneille, ja erityisesti epäilijöille! Atte teippasi malliksi kolme kipuilevaa kurssilaista, ja kaikilla vaiva joko helpottui tai poistui heti kokonaan.

Teipit saa olla paikallaan viikon verran jos pysyvät. Joissain tapauksissa vaivan helpottumiseen menee useita tunteja tai jopa useita teippauskertoja, joskus teippaus ei auta ollenkaan. Ehdottomasti sitä kannattaa kokeilla ennen kuin suostuu elämään kivun kanssa loppu elämänsä!

GO EXPO!

Tulkaahan kaikki kykenevät sunnuntaina Go Expo-messuille haistelemaan kuntoilun uusia tuulia ja tietysti Wrangen osastolle (6g111) mua morjestaa! :)

Ihanaa viikonloppua <3


2 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Teipattiin tänään kavereiden kesken juuri alaselän kipuja helpottaaksemme ja yhdellä oli niskavaivoja. Kaikki totesi teipin tuntuvan mielyttävältä jo 5 min teippauksen jälkeen. Ei se mikään vitsi ole tuo teippaus!

Frank Iron kirjoitti...

Tarvitsetko Kinesioteippiä? Käy hakemassa Frank Iron -verkkokaupasta kampanjakoodilla FrankElastic suositut ja huippulaadukkaat Nasaran kinesioteippipakkaukset (6-pack) hintaan 44,90€ https://frankiron.com/nasara/