tiistai 10. heinäkuuta 2012

Loikkatreenit


Erilaiset loikat on kuuluneet treeniohjelmistooni säännöllisen epäsäännöllisesti jo vuosia. Kilpa-aerobic -aikoina tehtiin loikkia yhteisesti, eikä aina niin kovin fiksusti. Myöhemmin olen opetellut oikeita tekniikoita ja selvittänyt itselleni miksi mitäkin loikkaa kannattaa tehdä, ja mikä on se loikkimisen tarkoitus. Nyt saan loikista enemmän irti, mutta vielä enemmän näköjään saa kun niitä nyt tekee porukalla.

Muun muassa Fitness Universe ja Fitness America kilpailuissa loistanut Else Lautala veti loikkatreenit Eiranrannassa viime lauantaina. Vaikka tilaisuus oli varsin epävirallinen ja kaikille halukkaille avoin, osallistujalista oli erittäin fitnesspainotteinen ;)

Suomessa kisaavaa porukkaa edusti minun lisäksi syksyllä fitnessmalli-titteistä kilpaileva Kirsi Helle, ja Amerikanmaata sulostuttavasta sakista mukana olivat Elsen lisäksi Satu Ilola ja Netta Suikkanen.

Ei ollut ihme että ohikulkijoiden päät kääntyili, ja pari lenkkeilijää taisi ihan vaan silmänilon vuoksi juoksennella rantaa edestakaisin ;)

Perus loikkatreeni. Lämmittelyn jälkeen tasajalkaponnistuksia ylös ja eteen, samoin yhden jalan ponnistuksia.
Tasaponnistus ylös
Vuoroloikka eteen
Tasaloikka eteen
Kirput ylös (yhden jalan ponnistus askelkyykkyasennosta)
Naksautukset (sumokyykystä jalat yhteen) ylös
Yhden jalan ponnistus askeleesta
Loppuun spurtit.

Tuttuja loikkia kaikki, mutta kun se Else siinä vieressä pomppii höyhenen kevyesti ja huutaa samalla "ylemmäs, kovempaa!" sitä kummasti tulee sentti tai kaksi lisää ilmaa tossujen alle. Raskasta oli, mutta kivaa.
En edes muista koska viimeksi olen spurtannut muuten kuin bussin perään. En ees kaatunut.

Tulipa huomattua sekin, että suomalainen ja erityisesti satakuntalainen nöyryys vetää jalkoja maanpinnalle, ja kun sitä vastaan taistelee, maan vetovoima tarttuu päähän kahta kovemmin. Olen aina tehnyt loikat maahan tuijotellen, eikä siis ole ihme ettei hyppy nouse.

Kun asiasta huomautellaan tarpeeksi usein, sen muistaa. Ja muistaa muutaman päivän treenin jälkeenkin - hartiat ei ole olleet näin kipeät minkään olka-, hartia-, selkä- eikä rintatreenin jälkeen! Ja me kuitenkin loikittiin jaloilla ;)

Lopuksi vatsa- ja selkälihaksia ennen venyttelyitä. Kumpiakin 5 eri liikettä x 20 toistoa. Tahti nopea.
Niihin omiin tuttuihin treeneihin tuppaa jämähtämään, ja jo pelkkä tempon muutos tekee ihmeitä tuntumalle. Auts!

Siksikin on kiva treenailla kimpassa kaverin tai kollegan kanssa, ihan niitä tuttujakin liikkeitä. Aina oppii jotain uutta. Liikunta on niin mahtavaa :)

Ihanat naiset rannalla - Kuva Elsen Facebook-sivulta

Ei kommentteja: