keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Pistää vihaksi

Miksi tapahtuman nimi on Fitness Expo, kun painotus on bodylajeissa, eikä fitnesstä edes arvosteta enää lainkaan?! Isot miehet diggailee isoista miehistä.

Itse olin supertyytyväinen, kun fitness-sarjassa oli seitsemän (SEITSEMÄN!) kilpailjaa, joista noviiseja puolet, ja lähes noviiseja loput.
Kurjaa, että YKSI jäi finaalin ulkopuolelle, mutta hienoa että kilpailijoita oli niin paljon että karsintaa jouduttiin tekemään.

Lauantain alkukilpailun jälkeen kilpailun kuvat oli tosi nopsasti Bodylehden sivuilla K.P:n kommenttejen kera:
"Fitnessin taso on melko heikko, niin vapaaohjelmien kuin myös fysiikoiden suhteen. Laji on jämähtänyt paikoilleen sitten Marjo Krishin lopetettua, vaikkakin Minna Pajulahti vähän väläyttelikin, kunnes siirtyi ammattilaiseksi."

Mitä ihmettä?
Täytyy kuitenkin muistaa että Marjo siirtyi kehonrakennuksesta fitnessiin, ja oli lopettaessaan 40v. Miten ihmeessä nämä nuoret tytöt voisivat olla fysiikassa lähelläkään?
Jostain on aloitettava, ja mielestäni hattua pitäisi nostaa kaikille näille rohkeille mimmeille, jotka sinne lavalle nousivat. Se ei ole helppo homma!

Vaparit paranee sitä mukaa kun treenaa uusia temppuja, kehittää fysiikkaa ja saa esiintymiskokemusta. Miksi ihmeessä kilpailemaan voisi mennä vasta sitten kun on samalla tasolla kuin Marjo?

Ja mitä Minnan väläyttelyyn tulee, kyllä hänkin polki paikallaan monta vuotta pääsemättä kunnon kisakuntoon sitten vuoden 2001.

Pakkista
lukiessa huomasin, että nyt oli taas jotain hämminkiä tuomaroinnissa, kuten oli vuosi sittenkin.
Tällä kertaa kehareiden sijoituksia oli jaettu pelkän line-up -pönötyksen perusteella, eikä suoritettu sitä säännöissä vaadittua vertailua pakollisissa asennoissa. Hmm.. amatöörikisathan nämä ovat, mutta en tiennyt että tuomaroinninkin osalta!

Tuomareita puolustellaan sillä, että pelkän line-upin perusteella nähtiin finalistit. Mutta mites ne finaalin ulkopuolelle jääneet noviisit?
Ne, jotka on oikeesti eläneet elämänsä kovimmat kuukaudet valmistautuen astumaan pikkuhousuissa ja rusketusväreissä lavalle arvosteltaviksi.
Ne, joilla on mennyt tuhottomasti rahaa valmistutumiseen, ne joiden sosiaalinen elämä on kadonnut ja joiden elämä keinuu tyhjän päällä kisan jälkeen.

"Mitä väliä niiden sijoituksilla on kun tietävät itse ettei kunto ollut tarpeeksi kova finaaliin?"
Mitä ihmettä? Ehkä he eivät kilpailleet voitosta, mutta kilpailivat itsensä kanssa. He näkivät toisensa takahuoneessa ja vertailivat omaa peilikuvaa muihin, ja sitten isiootit jakavat sijoitukset pelkän pönötyksen perusteella.

Sen lisäksi, että on kohtuullista päästää kaikki edes vertailuun, on tärkeää että on säännöt, joita myös noudatetaan.

Jälleen kerran peräänkuulutan fitness-sääntöihin painetua vapaaohjelmakierroksen asua: vapaaohjelmassa ei saa olla paljain jaloin! Silti sekä 2009 voittaja että 2010 voittaja tekivät ohjelmansa paljain jaloin.
Mites muissa lajeissa käy jos kilpailijalla on sääntöjen vastaiset varusteet?

Jälleen kerran mietin, miksi ihmeessä haluan kilpailla näin leväperäisissä kisoissa.

"Body fitnessin pitkä sarja oli selvästi vaisumpi tasoltaan, koska tässä sarjassa ei ole ollut kovin paljo kestosuosikkeja, eikä niitä ollut nytkään."

Eikös ne sijoitukset pitäisi jakaa kisakunnon mukaan. Sen kunnon, jonka tuomarit näkevät silmiensä edessä kisahetkellä, ei vanhojen meriittien ja "kestosuosikkuuden" mukaan. Ihan kuin K.P ja kumppanit eivät pitäisi ihmisinä kuin kärkikisaajia. Ihan kuin he eivät ymmärtäisi, että näistä häntäpään nobodyistä tulee niitä tähtiä, mutta se vaatii aikaa ja mahdollisuuden!

*mur mur mur* ja silti miksattavana on uusi kisabiisi, puvut suunnitteilla ja vapari ajatustasolla työstymässä. Kohti kevättä ja parempia kisoja!

1 kommentti:

Dexteri kirjoitti...

Hellou ~

En tiedä nuista kisoista mistään mitään, mutta tuomaroinnista edes vähäsen.. Pelkkä tämän lukeminen sai hieman harmaita hiuksia aikaan ja tuo on minun mielestä oikeastikki kyllä niin viimisenpäälle väärin miten siellä toimittiin. Kyllä ne säännöt on yleensä tehty noudatettaviksi, varsinkin kisoissa ja tulokkaille pitäisi nimenomaan antaa enemmän nuita näyttämisen mahdollisuuksia. Siitähän sitä nimenomaan oppii ja paranee entisestään :/