maanantai 25. lokakuuta 2010

PT-kurssin alku

Perjantaina alkoi PT-koulutus. Aika paljon kertausta kuntosaliohjaajakoulutuksesta oli ainakin tämä eka anatomian osuus. Hintaan sisältyi neljä kivaa kirjaa: Tie tuloksiin, Kuntoilijan pieni ravinto-opas, Kuntoilijan käsikirja ja Vahvista & venytä.


Vahvista & venytä löytyi hyllystä jo ennestään, ja muistaisin että myös Kuntoilijan käsikirja mulla on, mutta oonkohan lainannut sen jollekin? Hmm..

Koulutus järjestettiin Pitskun Satsilla, jossa oli Box-tunti vailla ohjaajaa. Minä reippaana tyttönä käytin ruokatuntini ohjaamalla combat-tunnin kaikille VIIDELLE asiakkaalle. Ihan kiva tunti ja ihmiset oli iloisia kun saivat hyvän treenin, mutta itseä vähän harmitti loppupäivästä kun energiat alkoi olla nollassa eikä pää toiminut, kropasta puhumattakaan.

Lauantaina olis ollut combat-tunti vailla ohjaajaa, mut sen skippasin vaikka paikalla olinkin. Kauhea syyllisyyden tunne tuli, mutta olis jäänyt taas tärkeitä juttuja väliiin ja tullut 4 päivää putkeen combatia. Joskus on pakko sanoa ei.

Meidän kurssiryhmä on aika iso, ja tyyppejä on laidasta laitaan. Hyvä että alalle valmentautuu eri lajien edustajia ja asiakkaat saa sitten sitä tietotaitoa tarvitsemaltaan alalta, mutta mites sitten ne PT:t, jotka eivät ole itse harrastaneet aktiivisesti mitään? Jos vaan on päättänyt, että olis cool olla personal trainer, ja ainoat tiedot on näiltä etäkursseilta. Itse en ihan kauheasti luottaisi sellaiseen traineriin.
Ehkä kuntokeskuksissa vois sellaisetkin toimia, kun kädet on muutenkin aika sidotut, mutta jos ei sielläkään ole käytännön kokemusta johon peilata niitä kurssilla opittuja tietoja, on aika hukassa.

Mietin vaan sitäkin onnetonta traineria eräällä salilla jossa itse joskus olin asiakkaana. Tyttö näytti ja kuulosti siltä, ettei rahkeet oikeesti riittänyt asiakkaiden neuvomiseen kuntosalilla, saati sitten ravintopuolella.

Paljon riittää opiskeltavaa tällä kurssilla ja tällä alalla, mut onneks kaikki on niiiin mielenkiintoista, ettei millään malttaisi odottaa seuraavia juttuja :D

Vastapainona sille perjantain viidelle combat-asiakkalle, mun eilinen BodyPump Tiksissä oli täynnä. Mieletön fiilis kun sali on ääriään myöten täynnä ja kaikilla hyvä tsemppi päällä.

Combatissa ei ihan niin paljon ollutkaan, mutta olipa ainakin tilaa potkia :)

Nyt pitäis suunnitella perus "jumppatunti", jossa olis puolet helppoa askellusta ja puolet helppoa lihaskuntoa. Siinäpä haastetta. Pitäis olla tehokas, mutta yksinkertainen, sisältää vaihtoehtoja helposta haastavaan ja vielä sopia valmiiksi valittuun musiikkiin. Ei muuta kuin sovittelemaan askelluksia!

--

Ei kommentteja: