perjantai 4. marraskuuta 2011

Uunijuustoa ja juustosämpylöitä

Koska maito on aina loppu, ostin maitojauhetta joka säilyy kuivakaapin perällä ja siitä saa tarvittaessa maidot kahviin ja ruuanlaittoon.

Paketin takana oli uunijuuston ohje, ja sitähän oli kokeiltava ihan vain siitä riemusta että sellaista saa tehdä ja kaloreita laskematta syödä.
(Kuinkahan monta viikkoa tämä vapauden riemu taas kestää?)


Rookie mistake, nappasin hyllystä TAVALLISTA maitojauhetta siitä HYLAn vierestä. Huomasin vasta kun masu tuli niin tosi kipeeksi. Epäilin ensin että syynä olisi vain se, että söin sitä juustoa niin paljon, mutta ei, tavallista oli.

Karppaaminen on yksi niistä sanoista, jotka saavat verenpaineeni pikkuisen nousemaan. (Muita ovat "värimaailma", "luukki", "allekirjoittanut", pitkässäjuoksussa"...). Kaikki nykyään karppaa, ja käyttäytyvät kuin karppaaminen olisi ainoa oikea tapa elää. En halua myöntää karppaavani vaikka olenkin vähentänyt hiilareiden syöntiä sen jälkeen kun huomasin kuinka paljon parempi olo ilman vehnää ja sokeria on. Paljon liikkuva tarvitsee kuitenkin hiilaria, joten en ole fanaattinen sen suhteen.

Muistan muuten ajan kun tv:ssa mainostettiin kasviksia jinglellä "puolikiloa päivässä" ja mietin että se on ihan hemmetin paljon. Nyt puolikiloa kasviksia on ihan perus setti. Kaikkeen tottuu.

Koska hiilihydraattien vähentämistä (en vieläkään halua käyttää sitä sanaa!) on jo iät ja ajat käytetty diabeetikoiden ja kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivien hoitona, päätin rajoittaa hiilareita myös tuolta avopuoliskoltani. Saattaa vaikuttaa diktaattorimaiselta, mutta koska minä käyn kaupassa ja minä teen ruuat, minulla on oikeus olla keittämättä riisiä ja pastaa. Piste.

Idea vaati puoliskolta hieman nikottelua, vastaväitteitä, turhautunutta tuhahtelua ja kiukkuisia katseita mutta päätyi lopulta hiljaiseen myöntymiseen. Pahin juttu oli kuulemma koko homman vaikeus. Mikä ihmeen vaikeus? Sen sijaan että lappaa riisiä lautaselle, ei lappaa!

Vanha ajatusmalli: riisistä maha täyteen, pihviä maun vuoksi ja pari kasvista kun käsketään.
Uusi ajatusmalli: Pihvistä maha täyteen, kasviksista makua ja vitamiineja, riisiä vähän näön vuoksi.

Miten hiilihydraattien vähennys sitten vaikuttaa?
Energiatason nousu on tähän asti kuulemma johtunut kilpirauhaslääkkeestä - se on yhtäkkiä alkanut vaikuttaa, mutta tänään oli oluen ja pitsan palan jälkeen alkanut kovasti väsyttää ja turvottaa. Niinpä.

Tein siis vähähiilihydraattista leipää.


4 kananmunaa (2 olis riittänyt)
1/2 purkkia rahkaa
1/2 dl Jyttejauhoa
1/2 dl siemensekoitusta
1,5 dl mantelijauhetta
3 rkl sokerijuurikaskuitua
2 tl leivinjauhetta
200g juustoraastetta (150g olis riittänyt)
1 tl suolaa (olis pitänyt laittaa mutta unohdin ;))

Kaikki aineet sekaisin ja uunipellille 6:ksi kasaksi. 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia riittää ja hyvää tulee. juustoraaste tekee niistä kaloripommeja joten me syödään niitä vain silloin kun täytyy saada leuoille jotain pureskeltavaa kananmunan tai rahkan kanssa.

--

Huomenna on Fressi Convention. Henkilökunnan virkistyspäivä jossa koko päivä jumpataan, tanssitaan, pyöräillään tai joogataan, kuunnellaan supermielenkiintoisilta vaikuttavia luentoja tai tietysti juostaan mun kahdella juoksutunnilla :D
Välillä lounastetaan ja taas jatketaan. Illalla saunotaan, syödään ja juodaan. 
Luvassa siis huippukiva pyhäinpäivä!

--

3 kommenttia:

2407 kirjoitti...

Karppaaminen on minusta niin typerä ja loppuukulutettu juttui iltalehden sivuilla. Karppaaminen monesti ku kuuntelee ihmisiä on vaan terveellisemmät ruokatavat.

"Karppauksen myötä jätin karkit pois ja lisäsin vihannkeisa."

Okei , eikö vihanneksia oo enneki suositeltu? :P

Tietenkin ymmärrän ihan oikeita karppaajia ja kaikkea mutta miksi tehdä siitä aina iso numero, jos vahingos oon leiponu pitkoa kun joku tulee kahville ja hän onkin karppi ni ei tarvi syyä, en hlaua kuunella voivottelua no voi.. näinköhä myö voijjaan. Joko ottaa tai ei. Piste.

Anonyymi kirjoitti...

hei! Olen muutaman kuukauden seuraillut blogiasi ja innolla olenkin seurannut! :) ajatusmaailmamme kohtaavat lähes täysin! olisi kiva saada treenijuttuja ja kuvia postauksiin :)

Johanna kirjoitti...

2407: Niinpä. Harvat karppaajat karppaavat ihan oikeasti oikein. Toisaalta, whatever works! Pääasia että ihmiset huolehtivat terveydestään edes jollain tavalla :)

A: Kiva jos blogissa on kiinnostavia juttuja. Pelkät treenijutut on niin tylsiä, että haluaisin julkaista niihin aina myös kuvia. Oon kuitenkin tosi onneton kuvaaja - kamera on aina mukana mutta unohdan kuvata ;)

Lupaan yrittää tsempata!