keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Hormonidieetti

Hormonidieetti-kirjan kirjoittaja, Optimal Performancen Kaisa Jaakkola luennoi tänään kirjansa aiheista.

Tapahtuman FB-sivun mukaan luennon Hormonidieetti - nuku enemmän ja paremmin piti olla klo 18.30-21.30. Olin ajoissa paikalla, mutta oli ihan pakko hakea kahvia ja jotain syötävää koko päivän kulkemisen jälkeen jotta jaksaa koko pitkän luennon olla skarppina. Lopputulemana olin 5min myöhässä koska Helsingintuntemukseni yhdistettynä huonoon suuntavaistoon johti minua harhaan ;) Onneksi (mun kannalta, ei Kaisan) oli muitakin myöhäisiä... ja luento loppui jo 19.40

Luennon aiheita:

Miksi hormonitasapaino on tärkeä terveydelle?
Miten nukkuminen liittyy hormonitasapainoon ja kuinka unta voi parantaa ravinnon avulla?
Voiko unen määrän ja laadun parantaminen laihduttaa?

Valitettavasti ennakko-odotukset eivät täyttyneet. Aiheita sivuttiin todella pikaisesti ja todettiin että juu kyllä, unen määrä ja laatu voi laihduttaa.

Liekö ennakko-odotusten suuruuteen osasyynä se, että olen nyt kaksi kertaa kuullut Natural bootcampin Jukka Harjun puhuvan samasta aiheesta, ja olen ollut haltioitunut Jukan tavasta selittää asiat tosi loogisesti, selkeästi ja luottamusta herättävästi.

Voi olla että Jukan tyyli saisi uskomaan ihan mihin vain, en tiedä.
Testaa itse: Naturan bootcampin sivuilta saat tilattua itsellesi ilmaisen Ruoka NYT -oppaan. Kannattaa lukea jos ravintoasiat yhtään kiinnostaa.

Sivulla näkyvän mainos-sitaatin Johanna 30v en sitten muuten oikeesti ole minä! Mulla ei ole mitään siteitä eikä suhteita ko. firmaan, enkä ole käynyt - vielä - tutustumassa tuohon treeniin.

Kaisan luennossa liian suuri osuus oli mielestäni oman firman esittelyssä. Itse olisin kaivannut enemmän puhetta siitä, mitä ne hormonit tekevät ja miten ne vaikuttavat, ja ennen kaikkea mikä niihin vaikuttaa. Nyt summa summarum oli: nuku enemmän ja voi paremmin.

Keinoja: Pimennä makuuhuone (laitteista myös herätevirrat pois), syö aamulla protskua ja hiilaria illalla (hmmm..), syö magnesiumia (mielellään sitä heidän maahantuomaa joka imeytyy hyvin), kirjoita illalla mielessä pyörivät tehtävät paperille ja kirjoita sen jälkeen kiitollisuuspäiväkirjaan viisi asiaa joista voit olla kiitollinen. Ja aina pitäisi mennä nukkumaan n. klo 22. (oon jo pari tuntia myöhässä :/ )

Tilasin kuitenkin Kaisan Hormonidieetti-kirjan. Toivottavasti siellä mennään syvemmälle hormoneiden vaikutukseen. Luennon ilmiselvä tarkoitus oli myydä kirjaa, ja ilmiselvyys on aina huono asia. Myynti olisi saattanut onnistua paremmin, jos yleisölle olisi antanut hieman enemmän makupaloja - nämä ei ihan vielä vakuuttanut. Jos en itse tarvitsisi kirjaa ammattini puolesta (ja saisi verovähennyksiä siitä) en olisi ostanut.

---

Kaupungilla pyöriessäni kävin Lautapeli.fi-kaupassa ja löysin pitkään etsimäni Imagon.
Vein vikan kappaleen enkä malta odottaa että pääsen arvioimaan mikä huonekalu tai auto kaverini olisi :)


Kävin myös Ruohonjuuressa täydentämässä varastoja - ihan oikein pariin otteeseen kävin kun en ekalla käynnilla malttanut ihan kaikkea ostaa.

Huomenna Wrangelle kuvattavaksi, töihin ja vielä illalla Les Millsin jatkokoulutuksiin. Huh ja puuh, pitkä päivä tiedossa taas. Onneks kaikki on kivoja juttuja - vaikka ei kivojenkaan juttujen tarttis aina samana päivänä olla.

Hyvää unta!! :)

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Mie olen kirjan lukenut ja se oli pettymys. :(

iive kirjoitti...

Itse olen lukenut tuon Hormonidiettikirjan. Sopii ehkä juurikin "hifistelijöille", niille joille ne viimeisimmätkin "napaläskit" ovat oikeasti tärkeitä.

Ihan hyvä kirja, ei siinä mitään. Semmoisessa mittauksessa olisi tietenkin ollut hyvä käydä ennen kirjan lukemista niin saisi enemmän irti.

Anna kirjoitti...

Sä olet ihanasti lempeän suorapuheinen. :)

Johanna kirjoitti...

Harmi että kirja on ollut pettymys :(

Onko se kirja siis tehty avaamaan biosignaturea? Toivottavasti ei.

Nyt odottelen että saan sen postissa ja toivon löytäväni siitä edes pieniä käyttökelpoisia juttuja ettei raha mennyt ihan hukkaan.