torstai 3. marraskuuta 2011

minuuttipeliä

Uusin empiirinen tutkimukseni osoittaa, että mitä aiemmin aamukahvini juon, sitä mustempana sen haluan. Hassua.

Maanantaina oli aikainen aamuherätys ja jännityspäivä 1/4: pääsykokeet.

Vaikka tavallisina päivinä uni maistuu, herääminen 6.00 ei ole vaikeaa jos luvassa on jotain mukavaa tai jännittävää. No, pääsykokeet ei koskaan ole kovin mukavia.

Toimintaterapian aikuiskoulutukseen oli hakijoita 319, joista 22 otetaan opiskelemaan. Ei haittaa jos en pääse, koska niitä rautoja on tällä hetkellä tulessa muitakin ;)

Ennakkotehtävä
Pääsykokeeseen ei ollut kirjoja luettavana vaan ennakkotehtävänä oli kirjoittaa 1-3 sivuinen selostus kuka olen, mitä olen tehnyt, miksi haluan toimintaterapeutiksi ja millaiset tulevaisuudensuunnitelmat on toimintaterapeuttina.

Aineistokoe
Auditoriassa jaettu aineisto käsitteli Piercen Terapeuttisen voiman mallia. Tehtävänä oli valita itselle tuttu ja tärkeä toiminta, ja analysoida sitä Terapeuttisen voiman mallin mukaan.
Valitsin toiminnaksi ryhmäliikunnan ojaamisen. Analysointi oli mielenkiintoista ja itsellekin yllättävää.

Ryhmätehtävä
Kuvittelin että ryhmätehtävä olisi hastattelu tai keskustelu, mutta neljän hengen ryhmämme tarkoitus oli suunnitella 30minuutin toiminnallinen osuus vanhusten kerhopäivään.
Aikaa suunnittelulle oli 15min. ja kaksi toimintaterapian lehtoria tarkkaili meitä hiljaa sivusta. Kysymyksiä ja tarkennuksia ei saanut esittää. Kuvittelimme että suunnittelun jälkeen olisi presentaatio jossa jokainen saisi tuoda sitä omaa näkemystään esiin, mutta ei, se oli siinä. Pelkkä suunnittelu ja ulos.
Kuinka paljon vartissa saa selville? No ehkä sen, onko joku syrjäänvetäytyvä, keskittymiskyvytön tai kykenemätön ymmärtämään tehtävää.

Ehkä se nainen karsiutui pois joka pyysi päästä vessaan siinä vaiheessa kun kaikki 150 ihmistä oli ahtautunut auditorion pieniin ja ahtaisiin penkkeihin, vaikka odotteluaikaa salin ulkopuolella oli ollut vähintään 20min.
Joku muukin sieltä (keskeltä tietenkin) punkesi vessaan ja selitti että hänkin on lähtenyt Tampereelta siihen ja siihen aikaan ja vessahätä on jo kova. Juuri se nainen oli seisoskellut käytävässä mun vieressä kun odoteltiin saliin pääsyä. Argh.

Entäs kokeen jälkeen? Koe loppui 10.00, mutta salista sai poistua 8.30. Puolentoista tunnin ajan me reunoilla istuvat jouduimme keräämään paperit, kynät ja pullot taittopöydältä ja nousemaan niiden tieltä jotka keskeltä halusivat pois. Onneksi mulle jäi vielä 3minuuttia ylimääräistä aikaa :)

Pääsykokeen jälkeen oli hyvä runtata vähän rautaa. Salille oli hommattu uusi nostovyö. Jei!! Ekaa kertaa löytyi niin pieni vyö että sopi mulle. Uskalsin tehdä maastavetoja pitkästä aikaa kun sain kipuiselle selälle tukea. Muutenkin oli tosi hyvä treeni enkä olisi malttanut lähteä kotiin lainkaan ;)

Tiistaina oli vuorossa Fressi Fit -tunti, kun PT-asiakkaani oli tullut kipeäksi ja perui tapaamisen. Toiminnallista harjoittelua. Superkiva tunti.

Keskiviikkona oli taas flunssaperuutuksia ja pääsin testailemaan jumppia. Luvassa oli ilta Mikon kanssa: Core, Dance ja venyttely30. Ei mitään järkeä tehdä Corea ja Dancea noin päin peräkkäin, mutta sainpa testata molemmat tunnit. Nekin oli tosi hyviä vaikka Dancessa pysyinkin mukana aina sen yhden blockin ja putosin kärryiltä kun kaksi blockia piti yhdistää. Damn. Liian tottunut noihin biiseittäin tehtäviin tunteihin.

Tänään onkin sitten tukkaputkellajuoksupäivä. Siitä lisää jos ja kun joskus selviydyn vielä kotiin...

Energiaa!!!

Ei kommentteja: