perjantai 23. marraskuuta 2012

"Ei jaksais aina dokaa"


Pikkujoulukausi on iloista aikaa, juhlaa toisensa perään, mutta on myös niitä, jotka jättävät kivoja kemuja väliin siksi, että niissä on pakko joko vetää kännit tai selitellä miksi ei vedä. Ja ainoat hyväksyttävät syyt olla kännäämättä, on raskaus tai aamuvuoro töissä.

Mikä meitä suomalaisia oikein vaivaa?

Niin paljon kun kännäämisestä on haittaa (terveydelle, parisuhteelle, ihmissuhteille, luonnolle, yhteiskunnalle...) on ihme, että juopottelu ylipäätään on enää laillista. Enkä enää oikein tajua sitä hohtoakaan. Harva meistä on kännissä kovin hohdokas.

Lasi viiniä silloin tällöin maistuu tietenkin hyvältä, ja joskus on kiva ottaa pari sidukkaa hippaamaan mennessä, mutta se hauskanpito on nykyään mulle se pääasia, ei niinkään se humala. Nuorempana juomiseen oli ihan muut syyt. Typerät syyt.

Varsinkin jos haluaa säilyttää hyvän treeniflown, alkoholi on ihan vihon viimeinen asia jota pitäisi nauttia. Samoin jos haluaa pitää vaivalla esiin kaivetun vyötärön esittelykunnossa.

Erilaisten dieettien hurmoksessa vältetään viljaa, sokeria ja/tai rasvaa, mutta ei ymmärretä, että alkoholin juominen on lähes sama kuin vetäisit sokeroitua paistinrasvaa pullosta. Paljon energiaa, jota elimistö ei millään tavalla voi käyttää hyödyksi + kaikki ne tuhot, joita alkoholi elimistössä solutasolla tekee. Vieläkö kiinnostaa vetää se bisse? Ja juu, viljoja vältetään kaikessa muussa paitsi saunajuomissa.

Mikä siinäkin on, että kossukolan voi baarissa juoda, mutta pelkkä kola on turhia kaloreita. Hieman tekopyhää on myös tilata "kossukola laittikolalla", vähän kuin se hamppariateria, tuplaranut ja majoneesi light juomalla. Kaverini lupautui joskus ostamaan mulle baarissa drinksun, mutta kun sanoin haluavani pelkän limun, hän ei halunnut maksaa turhasta. Eli humalahakuisuusko tekee sokerista sallittua ja rahanmenosta järkevää?

Holi vs. Holiton

Monissa juhlissa panostetaan booliin tai drinkkitarjoiluun, mutta alkoholiton vaihtoehto on jäävesi tai jaffa. Kiva. Todellisuudessa ne, jotka haluaa sen humalan, vetää vaikka raakaa viinaa. Ne holittomat juhlijat taas saisivat varmasti omaan iltaansa lisärvoa ja tuntisivat itsensä tervetulleiksi, jos tarjolla olisi nätin näköisiä herkkujuomia hedelmäviipaleineen ja paperisateenvarjoineen myös heille. Eikä ne muutkaan joisi itseään ihan niin tolkuttomaan kuntoon jos saisi ujutettua käteen välillä alkoholittoman drinkin ;)

Joskus pyysin baarimikkoveljeltäni palvelua, että tietyn kellonlyömän (tai humalatilan) jälkeen mulle tarjoiltais vain limua tai mehua, vaikka tilaisin mitä. Voisi vaikka laskuttaa sen drinksuhinnan niin en huomaisi eroa, mutta aamulla ei olisi niin kurja olo. Ei onnistunut. Voi olla että ihan ite peruin puheeni sen muutaman lasin jälkeen. Tästä pitäisi siis saada yleinen maan tapa. Kuka ehdottaisi Räsäselle kompromissia: yökerhot voi pitää auki neljään, mutta kahden jälkeen tiskiltä tulee pelkkää holitonta?

Dieettijuhlintaa

Oon joskus ostanut kemuihin mukaan alkoholitonta sidukkaa, ettei muiden tunnelma latistu mun juomattomuudesta. Eihän kenenkään tarvi tietää ettei mun tölkissä ole prosentteja. Hyvin on mennyt ja hauskaa ollut.

Kisadieetillä herkuttelin raspberryspritzerillä, eli sokeritonta vadelmamehua vichyllä. Ihan kamalan hyvää ja taatusti kevyttä :D Samaa ajatusta voi käyttää yleisemminkin: ei mehun tarvitse olla vain mehua ja limun limua, niitä voi myös sekoittaa. Tadaa!

Jos mielikuvitus ei riitä, valmiita reseptejä löytyy vaikkapa osoitteesta: http://fi.casinotop10.net/pirteaet-koktailit-piristaevaet-arjen

Mun lemppari on toi yksinkertainen Vadelmafantasia, jota tietysti omaan käyttöön teen vähän vähemmän kuin tossa reseptissä ;)

Herkullista ja hauskaa viikonloppua! Iisisti siellä pikkujouluissa! ;)

--

2 kommenttia:

Piia kirjoitti...

Ihan mielettömän hyviä pointteja! Olen niin samaa mieltä kanssasi! Ja toi sun dieettidrinkkis alko huutaan mun nimee (itse juuri kisadieetillä), joten taidanpa lähteä tästä kauppaan vaihtamaan sodastreamiin uuden hiilihappopatruunan ja ostamaan vadelma-FunLightia ;)

Katti kirjoitti...

Totta puhelet, eilen viimeksi tuosta kotona paasasin. Miksi siitä tehdään koko illan numero, kun mä en halua dokailla? Hmm... Siinäpä vasta puheen aihetta ;)