sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Työ on tyytyväisyyttä?

Voisi kuvitella että olen saanut hyvinkin uskonnollisen kasvatuksen, kun juhlimisen jälkeen syyllisyys painaa monta päivää, ja pitkän työpäivän jälkeen olo on onnellinen - olenhan ansainnut vapaan illan.

Työt on tällä hetkellä vähissä, kun keskuksessa pyörii 5 talon traineria plus omiin nimiin ohjailevat päälle. Niinpä takaraivossa nakuttaa päivittäin pieni huoli siitä, riittääkö asiakkaita, ja kuinka paljon omaa aikaa pitäisi käyttää turvatakseen se oma asiakasvirta.

Kun sitten tulee tilaisuus tuurata sairastunutta kouluttajakollegaa, ja saa yhden ylimääräisen täyden 9h työpäivän, voi hetken olla onnellinen - voi tehdä 9 asiakastapaamista vähemmän ilman henkilökohtaista talousromahdusta :)

Perjantaina sijaistin Lauraa, ja vedin FAF Gym Instructor-koulutusta, aiheina Circuit Weight Training ja harjoitussykkeen seuranta, viestintä sekä harjoittelun tehokeinot.

Viestintä on mun henkilökohtainen suosikki. Jokaisella kouluttajalla on ne omat lempparialueensa, ja tiedän, että monet sivuuttaa viestinnän "ei niin tärkeänä". Mun mielestä huono viestintä voi pilata monta tilannetta. Viestintää on niin paljon muukin kuin se, mitä puhutaan. Se miten puhutaan on yhtä tärkeää, ja vielä tärkeämpää on kuunteleminen. Itse pyrin aina han oikeasti kuuntelemaan asiakasta, en pelkästään kuulemaan mitä hän sanoo. Aina se ei syystä tai toisesta onnistu, ja niistä asiakastilanteista jää varmastii molemmille huono fiilis.

Opettelimme tarkkailemaan sykettä manuaalisesti, eli palpaatiomittauksella, koska aina sykemittareita ei ole saatavilla. Mietittiin myös kenen sykettään kannattaa seurata ja miksi. Kuntosaliharjoittelu ei ole pelkkää bodausta, ja salilla tehtävä kiertoharjoittelu onkin todella tehokas harjoittelumuoto kun halutaan muutakin kuin kasvattaa lihaksia. Tehokeinot taas auttavat siinä lihasten kasvatuksessa kun muut keinot on jo käytetty.

Tehokeinot on perinteisesti aihe josta pojat innostuu, ja tyttöjä täytyy vakuutella. Niin tälläkin kertaa. Jokaisen salilla käyvän olisi kuitenkin hyvä tiedostaa mitä ovat tehokeinot. Supersarjat, pudotussarjat ja fuskaaminen ovat pakkotoistojen ohella ne yleisimmin käytetyt, sekä tarkoituksella että tahattomasti suoritettuna. Tahattomasti tehtynä ne ovat yksinkertaisesti virhe, mutta oikein käytettynä tehokas mauste treeniin.

Jos koulutus kiinnostaa, FAF Foundation-koulutuksesta kannattaa aloittaa. Se sopii sekä ohjaajiksi aikoville että ihan tavallisille kuntoilijoille, jotka haluaa tietää liikunnasta vähän enemmän. Ja minä taidan vetää kaikki tällä hetkellä lukkarissa olevat pääkaupunkiseudun Foundationit - Tervetuloa!

Pitkän (matkoineen reilu 10h) päivän jälkeen oli kiva tulla kotiin, kun rakas mieheni oli tehnyt pitsaa :) Eikä mitään superterveellistä jauhotonta kasaa pellillä jota minä teen, vaan ihan perusterveellistä ananas-tonnikala-pitsaa grahampohjalla, valkosipulilla ja sinihomejuustolla maustettuna.


Nams! Sitä kelpas mutustaa leffaa katsoessa... heti salitreenin jälkeen ;)

Lauantaina FAFin ja Fressin kollegani Timo Niemi tuli mansesta isolle kirkolle kouluttamaan meitä muita Fressiläisiä kahvakuulatuntien vetämiseen. Käytiin läpi tekniikoita ja tuntirakenteita. Todettiin, että kuten liikunnassa ja urheilussa yleensä, ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita!

Se pitäisi kaikkien aina muistaa: oli kyseessä mikä guru tahansa, yhtä ja ainutta oikeaa treeniä ei ole. Ihmisen anatomian kun pitää mielessä, tietää mitä ei terveydellisistä syistä kannata tehdä, mutta oikeita tapoja voi olla yhtä monta kuin tekijöitä. Treenitapa, liikkeet ja toistomäärät riippuu aina siitä, mitä haetaan.

Kertaus on aina mukavaa, vaikka kädet sattui jo eilen, ja pakarat aristelee tänään ;) Kuulailu on kyllä kivaa, ja erittäin tehokasta jo pelkillä perusliikkeillä, jos uskaltaa ottaa tarpeeksi ison kuulan käyttöön. Etuheilautus pääsee oikeuksiinsa kun painoa on sen verran, ettei sitä jaksa käsillä nostella. Silloin voima tulee jaloista ja keskivartalosta kuten kuuluukin.


Kuten kuvasta näkyy, Wrangelta löytyy kuulien lisäksi kaikkea kuntoiluun ;)

Ei kommentteja: