lauantai 17. huhtikuuta 2010

Fitness Classic 2010

Vaikka monen kesäkunto antaa odottaa itseään ja dieetti jatkuu ankarana, useiden bodyharrastajien dieetti kulminoitui tähän päivään. Tänään siis kevään varma merkki - Fitness Classic Helsingin kultturitalolla.

Vaikka nettisivujen (www.fitnessclassic.fi) näytteilleasettajia oli pitkä lista (näet tästä), kultsan puitteet eivät ole parhaat mahdolliset, joten monen osaston valikoima oli melko suppea, eikä huikeita messutarjouksiakaan löytynyt.

Ehdoton positiivinen yllätys oli Biancaneven osasto, jossa oli esillä sekä valmiita kisabiksuja, että raakileita joita voi omin kätösin koristella. En ole ennen nähnyt fitnessmessuilla pukuvalmistajia, joille varmasti löytyy kyllä asiakaskuntaa. Sehän on se ainainen itku ja metsästys mistä löytyy joku, joka osaa ja viitsii vaikeista kankaista väkertää pikkutarkkaa hommaa.

Was it just me vai oliko tämän vuotinen kisasessio jotenkin vaisu? Gustafsbergin Jutta oli kerännyt kisakatsomoon varmasti jokusen ihmisen aiempia vuosia enemmän, mutta muuten kilpailijat vaikuttivat kaikissa sarjoissa jotenkin nuupahtaneilta. Ei ollut sitä samaa säteilyä ja sähköistä tunnelmaa ku ennen. Vai oliko?

Mua olis harmittanut jos olisin joutunut tapahtumasta maksamaan sen 30€ joka ovella pyydettiin, mutta sain olla taas tyytyväinen alavalintaani, koska  mä pääsin sisään  tällä:


Mukana mulla oli järkkäri niin ku kunnon toimittajalla kuuluukin, mutta vähän hävetti sen kanssa räpsiä kun vieressä oli metrin tykkejä! Vaikkei mullakaan ihan perus kittiobjektiivi ollu... Kesällä otan projektiksi opetella kuvaamaan kunnolla, ja ostan kunnon kameran heti kun saan rahaa. Ja heti kun auto ja opintolaina on maksettu. Eli en ihan kuitenkaan tänä kesänä ;)

Kuvat vaatii vielä käsittelyä ennen kuin saan päivitettyä niitä tänne.

Cbb lyhyt sarja oli kova. Samoin nuorten sarjan 16v. voittaja, jolla on selkeesti potentiaalia. Kunto oli loistava ja vapaaohjelma pääosin hyvä. Poset oli vielä vähän hakusessa, mutta tästä Kristianista kuullaan vielä! Sorsan Jari tais jäädä neljänneksi. Energinen ja positiivinen olemus, mut jäänyt dieetti vähän kesken.

Bf masters taisi olla kovin sarja. Eli kovakuntoisia 35+ ladyja oli lavalla. Erika Törrönen ja Jutta Gustafsberg oli huikean hyvässä kunnossa, ja saivatkin kilpailusta tasapisteet, mutta finaalikierroksen pisteet ratkaisivat kisan Jutan parhaaksi. Tämä siis sekä mastersissa että pitkässä sarjassa!

Välihuomautus: Takanani istuneet sällit keskustelivat kisan aikana silikonirinnoista ja mietistelivät milloin ne mahtavat mennä pois muodista, ja ovatko ne ylipäätään olleetkaan muodissa. Aloin miettiä aihetta.. 

Ovatko naiset luoneet itselleen harhan, että suuret rinnat ovat kauniit, olivatpa ne millaiset kumipallot tahansa? Löytyykö maailmasta oikeasti enempää kuin kourallinen ihmisiä, joiden mielestä silikonimöykyt tekevät naisesta kauniimman kuin hänen omat tisunsa, olivatpa ne kuinka pienet tahansa?

Naisten pitäisi itse uskoa se väite, jota miehille todistellaan tämän tästä: Koolla ei ole väliä, kun puhutaan normaalimitoista.

Ymmärrän silikonit esim jos toinen rinta -tai molemmat- on jostain syystä jouduttu poistamaan, tai jos oikeasti kärsii rinnattomuudestaan, mutta kannattaako normaalirintaisen naisen kasvattaa varustustaan keinotekoisesti ihan muuten vaan? Epäilen.

Lyhyen BF:n 1. Tiina Vaskelainen 2. Heidi Sorsa 3. Hanna Haverinen, jotka oli tosi hyvässä kunnossa kaikki, eikä juuri huonommaksi jäänyt 4. Sari Hoikka (masters 3.) ja 5. Marika Lähde.

Mun mielestä kilpailijat oli nyt sporttisen ja naisellisen näköisiä kaikki, eikä kukaan erottunut liialla lihasmassalla. Se vaan kertoo siitä, että mun on hankittava ihan sikana lisää lihaa, koska nämä "ei liian lihaksikkaat" on lihaksikkaampia ku minä ;)

Fitness-sarja kärsii kilpailijakadosta. Miten ihmeessä me saatais lisää kilpailijoita siihen mahtavaan sarjaan?!
Tänä keväänä mestaruudesta kilpaili kaksi (2!!) kilpailijaa! Ja koska molemmat olivat tulokkaita, ei SM-titteliä taidettu jakaa. En oo ihan varma.

Tällä kertaa kisassa jaettiin kuitenkin pyttyjen lisäksi tuotepalkinnot, mikä oli selvää edistystä ja mukava bonus kilpailijoille.

Pajulahden Minnakin kävi lavalla kertomassa suunnitelmistaan tehdä Pro debyytti vielä tämän vuoden puolella. Kävin onnittelemassa Minnaa ammattilaiskortin saamisesta ja kyselin detaljeja tulevasta. Jos siis mielin Minnan päänahan saalistaa joskus, on tähdättävä ammattilaiseksi, sillä Suomessa Minnaa ei kilpalavoilla enää nähdä.

Nyt vaan odottelemaan syksyn Expoa, joka pidetään Lahden sijaan nyt Finlandiatalolla Helsingissä. Ja vuoden päästä onkin mun vuoro nousta lauteille kultsalla. Vuosi on oikeastaan aika lyhyt aika...
--

6 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Tai sitten sitä SM:ää ei jaettu fitnessissä koska ne on vasta syksyllä ;) Ainoastaan BF Mastersissa oli fitness-sarjoista SM kyseessä... Mutta joo, ehdottomasti ois saatava lisää vaparityttöjä, miten ihmiset sais tajuumaan että se on _kivaa_ :D

Johanna kirjoitti...

No mä vähän ihmettelinkin et miten nyt taas jaetaan SM titteleitä kun ne juuri syksyllä jaettiin.

Hyvä että tuli sekin selväks! Kiitos oikaisusta Anni :)

Tiina kirjoitti...

Mun olisi ainakin vielä näillä näkymin tarkoitus syksyllä mennä kisaamaan vaparifitnekseen, vaikka välillä tuntuu, ettei tästä tule mitään ja että helpompi olisi ilmoittautua bodyfitnekseen. No, katsotaan kuinka pitkälle usko ja rahkeet riittää.

Sulla oli kyllä viime syksynä ylivoimaisesti parhain vapaaohjelma. Mukava, että sinua tullaan jatkossakin näkemään kisalavoilla. :)

Aarne kirjoitti...

Hoho, multa meni siis niin toisesta korvasta nuo jutut ulos :D Minä kun luulin että ei ole ees olemassa muutako että kuka on isoin kaappi ja kuka näyttää hienoimmalta(fitness?)

Mutta tuon välikommentin kyllä miehenä ymmärsin ja koen välttämätöntä tarvetta töräyttää oman näkökulman ilmaan :D !
Minun mielestä silikoonit rumentais naista. Siis oikeasti. Kyllä tissien nenien ja sun muitten huulien täytyy olla luonnollisia, ne on aina hienoja sellasennaan. Mie ahistuisin ainaki suunnattomasti jos olisin johonki tyttöön päin ja saisin kuulla että hänellä on silikoonit, antaa myös aika selvän näkemyksen surkeasta itteluottamuksesta. Ei ei ja hyi. Toki onhan niitäki miehiä tosiaan jokka on sitä mieltä, että kaikille pitäs saaha sellaset karmeat melonit mutta uskosin että ihmiset osaa jättää ne omaan arvoonsa (:

Johanna kirjoitti...

Hyvä Tiina! Hienoa että taas tulee uusia tyttöjä fitnekseen. Tsemppiä dieetin alkuun ja treeneihin! ja kiitos ihanasta kommentista. Sain taas rutkasti treeni-intoa :)

Toivottavasti tämän kevään tytöt Anni ja Tanja jatkavat myös niin kohta on sähinää ja säihkettä lavan täydeltä myös meidän sarjassa :D

Aarne: hienoa saada myös miehen kommentti aiheeseen!
Oli varsin avartavaa kuunnella sitä kahden salikarjun keskinäistä sananvaihtoa kun jotenkin oon ajatellut että ne kaapit olis just niitä pallojen puolustajia.

Anni kirjoitti...

Oli se vaan niin hieno kokemus että tuskin jää vikaksi kerraksi! Nyt vaan uusia temppuja treenaamaan että on jotain esitettävääkin ensi kerralla. Ja ois se kiva päästä vähän pidempäänkin line-upiin pyörimään, kaksi henkeä tuntui aika torsolta...