torstai 24. toukokuuta 2012

Suklaakoulussa

Työpäivän jälkeen junailin Kampin Ruohonjuureen, jossa CocoVi Bar järjesti suklaakoulun bloggaajille.


Raakasuklaan teko on siitä jännää hommaa, että suurella todennäköisyydelä suklaa epäonnistuu ilman hyvää ohjetta ;) Itse olen katsonut ohjeita ja soveltanut ja heitellyt aineita vähän sinne päin (yleensä osunut kulhoon, mutta en aina). Noin 15% kokeiluista on onnistunut tosi hyvin, mutta toiset 15% erittäin huonosti. Siis roskishuonosti. Kaikki siltä väliltä on olleet syötäviä, mutta ei erityisen herkullisia. Ja se kai se suklaan ajatus kuitenkin olisi.
Alkupalat
Nyt CocoVin Mikko näytti miten valmiista raakasuklaapaketista tulee näppärästi just oikeanlaista massaa, jonka voi halutessaan maustaa vaikka miten ennen kuin laittaa kovettumaan pakkauksen mukana tuleviin muotteihin. Paketissa on siis todellakin kaikki tarvittava valmiina.

Tämä gojimarjoilla rikastettu valmis massa jaettiin kahteen kulhoon ja kokeiltiin kahta makuvaihtoehtoa. Mun mielestä mahdottoman villi ajatus on laittaa Spirulinaa (levä) suklaaseen. Ja suolaa. Mutta niistä kahdesta tuli tosi hyvää suklaamassassa. Toki hunajaakin taisi mennä sekaan ihan mukavasti...

Toinen, ei ihan niin vaikeasti ymmärrettävä yhdistelmä oli siitepöly + ashwagandha (eli rohtokoiso) ja mulperi (silkkiäispuun marja).


Jotenkin sitä ajattelisi että suklaaseen sekoitettavien ainesten pitäisi olla makeita. Onneksi tämä harhaluulo poistettiin tänään :)
Tälläsiä niistä sitten tuli. Ei ku jäähtymään!
Eikä sieltä Ruohonjuuresta ole ennenkään tyhjin käsin lädetty.

Raakasuklaapaketti, Gojimarjoja ja ohranorasjauhetta.
Vielä olis tehnyt mieli ostaa sitä ashwagandhaa ja siitepölyä (kuulemma hyvää siedätyshoitoon) ja vaikka mitä, mutta väsy oli niin kova ettei jaksanut enää ajatella. Oliskohan siihen ollut jotain... ;)

Ja sain muuten vinkin: raakasuklaa.comista löytyy ohjeita hyvän suklaan tekemiseen! Taidan kokeilla heti... lokakuussa ;)

Ei kommentteja: