torstai 3. joulukuuta 2009

Kehariliiton syysvuosikokous 2009

Otteita pöytäkirjasta joka löytyy kokonaisuudessaan kehonrakennusliiton sivulta:

"Kaikista asioista tehtiin täysin yksimielisiä päätöksiä eikä äänestystilanteisiin jouduttu yhdessäkään asiassa. Tässä kooste asioista ja niiden päätöksistä.

Kuultiin Maija Elovaaran vetämän komitean yhteenveto kentän mielipiteistä ja liiton toiminnan parantamisehdotuksista. Tästä johtuen liitolle päätettiin perustaa kaksi toimikuntaa, kilpailija- ja tuomaritoimikunta sekä etsiä liitolle sopiva tiedottaja, joka pitää huolen liiton tiedottamisesta ja sen uusista webbisivuista.

Päätettiin, että lisenssit ovat voimassa tästä lähtien kilpailukauden eli vuonna 2009 lunastetut lisenssit ovat voimassa aina 1. syyskuuta 2010 saakka. Näin kilpailijan ei tarvitse hankkia kahta lisenssiä, jos hän aikoo osallistua myös kevään kilpailuihin.

Päätettiin, että kilpailija- tai toimitsija, joka osallistuu toisen liiton (kuin IFBB:n alaisen) toimintaan, rangaistaan 24 kk kilpailukiellolla, joka astuu voimaa siitä päivästä lukien, jolloin sääntörikkomus on tehty. Kilpailukieltoasia on määritelty IFBB Constitution:issa sivulla 30, artikla 19.3 ja sivulla 31, artikla 19.4.7 ja lisää asiasta enemmän on artikla 19.4:ssä. Jokainen maa voi kuitenkin maakohtaisesti asettaa omat rangaistukset ja määritellä niiden pituudet.

Tapani Valkonen valtuutettiin perustamaan liiton kilpailijavalmennusryhmä, johon kerätään kansainväliselle huipulle tähtääviä urheilijoita. Valkonen tekee valmennusryhmää yhdessä Jukka Vihavaisen kanssa. Tarkoitus on myös pitää liiton nimissä kehonrakennusleiri kesällä, johon voisi osallistua kaikki kilpailemisesta kiinnostuneet treenaajat.

Kilpailijatoimikunta äänestetään vuonna 2009 lunastaneiden kilpailijoiden keskuudesta. Äänestykseen voi osallistua ne kilpailijat, joilla on vuonna 2009 lunastettu kilpailulisenssi."

Ihan ensin täytyy sanoa, että on huikean hienoa saada virallinen pöytäkirja kokouksesta ja hienoa, että liitolle saadaan ihka oikea tiedottaja, mutta...

En varmasti ole ainoa jota ihmetyttää muutamat seikat, esim. Miten voidaan tietää, että kaikesta oltiin yksimielisiä, jos ei äänestetty?

Ja suurin kysymysmerkki on tuo, että päätettiin 2009 lisenssien olevan voimassa 1.9.2010 asti! Eli halutaan estää kilpailijoiden kilpaileminen muiden liittojen kisoissa myös vuonna 2010. Naurettavaa!! En oikein tiedä millä sanakäänteillä tätä asiaa nyt kommentoisin. Veri kiehuu tällä hetkellä niin lujaa, että se lamaannuttaa.

Olis ehkä siis kuitenkin pitänyt osallistua siihen Nordic Openiin, napata sieltä mitali ja jatkaa kilpauraa näiden muiden liittojen kisoja koluten pari vuotta. Olisin ollut mukana IFBB geimeissä taas keväällä 2012, mutta nyt, jos ens vuoden aikana osallistun muihin kuin IFBB kisoihin, kilpailukielto on SIITÄ päivästä 2 vuotta! Nau-ret-ta-vaa!!!

IFBB:n säännöissä on siis kilpailukieltoasiaa määritelty monessa kohdassa, mutta jokainen maa voi itse päättää rangaistukset. Eli ihan puppua tuo kv-sääntöihin vetoaminen!

Miksi ihmeessä kilpailijatoimikunta äänestetään vain 2009 lisenssin lunastaneiden keskuudesta? Tällä logiikalla vain juuri nyt kilpailleet urheilijat ovat liitolle tärkeitä, ei ne, jotka pitivät välivuoden ja rakensivat kehoaan. Hmm..

Tiedottajaa on todella kyllä kaivattu, mutta sitten siihen hakuun:

"Tiedottajan toimenkuvaan kuuluu ifbb.fi –sivuston päivittäminen aina kun uutisia ilmaantuu, tiedottaminen kilpailijoille sähköpostilla, sähköpostin koordinoiminen kentältä eri toimihenkilöille, kilpailijarekisterin ylläpito, tiedotusvälineiden kanssa yhteistyö (mm. lehdet, tv, radiot ja nettisivut) ja kilpailupaikalla tulospalvelusta huolehtiminen.

Kyse ei ole kokopäivätoimesta eikä palkkatyöstä, vaan harrastustoiminnasta"


Kuinka pätevä tiedottaja saadaan noinkin vaativaan tehtävään (rakentamaan koko suuren liittohässäkän tiedotustoiminta nollatasolta) harrastuspohjalta? Ei kai se kokopäiväistä ole, mutta tiedottajat yleisesti ovat kuitenkin yleensä kohtuullisesti palkattuja, ja veikkaan, että kehonrakennusta harrastavia päteviä tiedottajia ei löydy viettämään vapaa-aikaansa näissä hommissa. Tai toivottavasti löytyy, mut epäilen!

Yhteenvetona: *mur*

Ei kommentteja: