keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Umpihankijuoksua

Joskus sitä kuvittelee ostavansa uuden maton ja nautiskelevansa kauniin kodin rauhasta, mutta sitten tulee mies ja laittaa koko kämpän remonttiin!

Joululahjaksi saadut eurot päätettiin laittaa yhteiseen hyvään ja ostaa kunnon matto. Käytiin mattokaupoilla ja pistäydyttiin ohimennen IKEAssa, josta ukkeli päätti ostaa kasan poistolevyjä ja nikkaroida itselleen uuden tietokonepöydän. Hmm.. täytyy myöntää, että olin melko skeptinen.

Matto näytti hyvältä ja olin jo ottamassa hyvää asentoa sohvalla, kun hurrikaani-Sakari iski. Kaksi päivää kämppä oli täynnä kivipölyä ja sahanpurua, työkaluja ja rompetta ympäriinsä, makuuhuone tupaten täynnä elektroniikkaa. Alkoi herrmo kiristyä!


Tänään käytiin Tiksun kanssa ulkona juoksemassa lumituskussa, ja nilkat sai hyvää treeniä kun lunta oli aika paljon maassakin. Alkaa turhauttaa tämä kotosalla olo kun ei pääse treenaamaan. Tänään meinasin käydä ostamassa kymppikortin Flamingoon, mutta sitten saatiin vieraita Tampereelta, ja treenit jäi tältä päivältä.

Kaks viikkoa jo ilman punttitreeniä!! Oikeestaan oon kahden viikon ajan vaan käynyt enemmän ja vähemmän kävelemässä ja muutaman kerran venynyt lenkin jälkeen. Oon ollut tosi laiska!! Nyt se alkaa ahistaa. Vaikka loppupelessä on kai parempi levätä nyt kun voi, ja uudella innolla sitten taas kun arki alkaa taas ens vuonna.

Jouluna Tiko joutui luovuttamaan joululahjaluunsa Netelle ja Urholle, joten mummi osti pojalle uuden luun kun tultiin kotiin. Ja kyllä maistui :)


Huomenna saadaan vieraita Turkkusesta, ja tarkoitus olis ottaa vuoden vaihde vastaan rauhallisesti ehkä kotona tai hurjimmassa tapauksessa keskustassa.

Vuoden lopussa on aina mukava itsekseen pohtia, mitä vuoden aikana on tapahtunut.

Paljon on tapahtunut sellaisia asioita, joita ei osannut vuosi sitten odottaa.. ja on toki tapahtunut paljon myös sellaista, jota osasi odottaa.. paljon myös sellaista, jota ei osaa edes ajatella. Kamalan nopeasti on aika joka tapauksessa mennyt. Paljon hyviä asioita on tapahtunut, ja oikeastaan kaikista huonoistakin jutuista on lopulta seurannut jotain hyvää.

Toivotaan, että vuosi 2010 tuo tullessaan paljon paljon hyviä asioita.

Mitä mahtaa tapahtua ja missä tilanteessa ollaan vuoden kuluttua?! Onkohan takana uusia kisoja? Mistäköhän firmoista palkkakuittini tulee ja missä suhteessa? Onhan kaikki rakkaat ihmiset vielä tallella! Keksitäänkö Tikon tassuihin parannuskeino?

Nyt ollaan tilanteessa, jossa kaikki on mahdollista eikä tulevasta todellakaan tiedä. Ei ole edes pienintä haisua.

RAUHALLISTA VUODEN VAIHDETTA ja HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!!

---

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Oot varmaan jossain aikaisemminkin kirjoittanut, että mikä Tikon tassuissa on, mutta kertoisitko uudestaan (tai laita linkki :))? Murun vanhempien koiralla on myös ongelmia tassuissa, siksi kyselen.

Johanna kirjoitti...

Lyhyesti yhteenvedettynä ongelma on tämä:

Tikon tassut alkoi oireilla pahemmin noin vuosi sitten. Jonkinlaista furunkuloosia se ilmeisesti on, taustatekijöistä ei vaan ole selvyyttä.

Ruoka-aineallergioita on tutkittu ja ruokavalioita kokeiltu, on pesty ja trimmattu ja rasvattu ja suihkittu, mut aina se vaan nuolee tassut verille.

Syy on tod näk psyykkinen. Reppana on jossain vaiheessa stressaantunut niin pahasti, että on kehittänyt itselleen sijaistoiminnoksi tuon nuoleskelun.

Ensin tulehduksia oli varpaiden väleissä, nyt tulehtuu myös varpaat. Ne turpoo tosi pahasti, kuumottaa ja punoittaa ja tietysti jossain vaiheessa alkaa vuotaa verta.

Tassujen karvat kasvaa ihan törkynopeesti, ja ne on tosi vaikee ajaa kun tassut on arat.

Oon koittanut keksiä jos jonkinlaisia virikkeitä, että se unohtaisi tassunsa, mutta ei..

Tassujen nuoleskelu on jotenkin estettävä, mutta koska kaulurin kanssa hautuu ja tulehtuu korvat, ainoo vaihtoehto on kuonokoppa.

Olis kiva jos löytyisi joku todellinen apu antibiottien sijaan. Jotkut on saaneet avun homeopaatilta, joten se on luultavasti se meidän seuraava kokeilu.