torstai 4. helmikuuta 2010

suklaata, namskis :)

Yksi Twix hyvin menneen päivän kunniaksi :)
Tämä päivä oli raskas ja jännittävä, mutta nyt se on ohi. Ainakin melkein.

Eilisen BP-tunnin jälkeen oli energia niin nollassa että heikotti. Ajattelin lähtiessäni ostaa respasta jonku patukan matkaevääksi, mut respaneiti olikin sulkenut luukkunsa "poikkeuksellisesti 19.45" -lapun mukaan, muttei tytsyä kyllä näkynyt enää 19.35 jolloin ite lähdin.

Bussia odotellessa kipaisin kauppaan ja totesin että ne surkean pienet protskupatukat maksaa 1,55 - 3,50, mut Snickers, Mars, Twix vaan 0,55/kpl. Ja miks ihmeessä suomalaiset syö epäterveellisesti?!

Koska aikaa oli tosi vähän, enkä oo kuuluisa nopeista päätöksistäni (paitsi erityisen isoissa asioissa), otin yhden kutakin! Kummallisen "rikollinen" olo tuli heti. Ihan ku olisin tehnyt jotain kiellettyä! Mut koska kielletyt asiat on aina kaikkein nautinnollisimpia, nautiskelin Snickersistä ihan todella infernaalisen paljon siinä kylmällä bussipysäkillä tönöttäessä. Ei haitannut yhtään vaikka bussi oli myöhässä! Oli hyvää :)

Joku ulkomaalainen mies tosin tuli kysymään olisko tarjota tupakkaa. Hmm.. Treenikassi olkapäällä Snickersiä natustava punaposki ei olisi se, keneltä ite menisin ensimmäisenä pummaamaan.

Ja yks suomalainen mies kävi itsensä kanssa keskustelua kovaan ääneen. Jutuissa ei ollut päätä eikä häntää, mutta asiaa riitti ja sitä tuli kovalla paatoksella. Välillä mies otti kontaktia muihin pysäkillä odottaviin, ja eräs mummeli meni lankaan. Mies valitti kuinka nykynuoret vaan juo kaljaa eikä ymmärrä työn teosta mitään. Nainen kysyi juoko mies koskaan itse kaljaa. "En mä voi kun lääkäri kielsi kun mulla on noi Manevaarit."

Hymyilytti. Ettei vaan olisi Marevanit? Sitten se mies alkoi sille naiselle: "Sinäki sellanen kotka ettet tiedä todellisesta elämästä mitään! Minulta on molemmat rintalastat leikattu jo pienenä ja 23 km kannettu sairaalaan kuule. Ihan itku tulee. Sinä vanha harppu et tiedä mistään mitään!" Ja sitte se lähti pois. Nainen vähän hämmentyi, ja multa pääsi nauru ihan ääneen. Kyllä sitä naistakin sit nauratti.

Tänään oli mun eka oma BodyCombat. Jännitti niin et oksetti. Ramppasin vessassa, en pystynyt syömään, en puhumaan, enkä juuri hengittämäänkään.

Bussi oli 20min. myöhässä, ja mä jo mietin et alanko vaihtaa kamoja ja sitoo käsisiteitä siinä matkan varrella. Onneks kuski oli kuitenkin nopee ;)

Tunti oli täynnä ja mukana oli monta ensikertalaista. Kurjaa että vaihtoaika on ennen ja jälkeen tunin vain 5min. Kun mikin päähän köyttämisessä oli vaikeuksia, alkuhöpinöintiin ei jäänyt kunnolla aikaa ja silti tunti alkoi pari minsaa myöhässä.

Tunti itsessään meni ihan ok. Ei noi muut ohjaajat turhaa ole Tiksin asiakaskuntaa kehuneet. Salillinen hymyjä ja hyvää tekemisen meininkiä!

Ja koska biisien välissä oli pakko kasata ajatuksia, tunti myös loppui muutaman minuutin myöhässä. Toivottavasti kukaan ei pahoittanut mieltään - mun ryhmässä tai sitten siinä seuraavassa, joka pääsi alkamaan myöhässä.

Tunnilla yksi mies sanoi että musiikkia ja mikkiä voi laittaa reilusti lujempaa. Kullan arvoinen vinkki, koska ohjaajalle äänet kuuluu aina ihan eri tavalla kuin asiakkaille (kaiuttimet yleensä kohti asiakkaita ja oma ääni kaikuu omassa päässä eri tavalla kuin ulos tullessaan).

Tunnin jälkeen pari tyttöä vielä jäi sanomaan että oli tosi hyvä tunti, mutta taukoja saa olla ens kerralla vähemmän aluksi. Hyvä! a)hienoa saada positiivinen palaute b)hienoa että antoivat rakentavaa palautetta c)hienoa, että voin luottaa alusta asti siihen, että saan palautetta jos menee hyvin tai huonosti, mitä voi tehdä paremmin, mitä voi tehdä toisin.

Muistakaa aina antaa palautetta, koska ilman palautetta mikään ei koskaan muutu! Se on sitten eri asia miten vastapuoli osaa ottaa palautetta vastaan. En mäkään aina sitä osaa kovin korrektisti ottaa, ainakaan omalta rakkaalta ;)

Combatin jälkeen bussia odotellessa joku reppanan näköinen nainen tuli kysymään "Olisko antaa 2€ hedelmäpeliin?" No just. Jos bussi ei olis just tullu, olisin voinut jäädä väittelemään siitä mihin se 2€ kannattaisi käyttää. Se, että nainen tulee pummaamaan pelirahaa opiskelijalta, joka on juuri ostanut vessapaperia luotolla, on aika kohtuutonta. Olisin voinut pyytää sitä antamaan kaikki pummaamansa rahat mulle, jotta voin ostaa ruokaa!

Ei meillä oikeesti ihan niin heikosti mene, mut ärsyttää tollanen. Olis sit edes jättänyt syyn sanomatta.

Nyt koulutehtävien pariin. Huomiseksi kirjoitettava vielä kolme esseetä, joista yhteen mulla ei ole edes matskuja! Ei hyvin mee sillä saralla. Hups.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! ajattelin kysyä sulta apua, kun en oikein tiedä keneltä muultakaan, niin olisin kiitollinen jos vastaisit :)
Ongelmani on että painoni nousee,noin. 1/2 kg / vko
vaikka syön n.1200kcal/pvä..liikun n3-4krt/vko 30-90min kerralla.

Kilpirauhaset on tutkittu ja ne on ok.
Oisko jotakin tietoa mistähän tuo mahtais johtua? mitat on 175/85

Kiitos!!! :)

Johanna kirjoitti...

Kiitos luottamuksesta!
Kun en ole lääkäri, toivon, että otat mun ohjeet ja neuvot sillä varauksella!
Tohtorin kannattaa antaa tutkia ettei kyse ole mistään vakavammasta, mutta yhtäkkiseltään sanoisin, että syöt aivan liian vähän treenimäärään nähden, ja kroppa on ylivireessä pitkään jatkuneesta rääkistä josta se ei ole palautunut kunnolla.

Pidä 2vkoa ihan totaalista liikuntalepoa ja huolla kroppaa -> syö, nuku, vuo vettä ja venyttele!

Mulla varsinkin kisadieetin aikana paino saattoi nousta raskaan treeniviikon aikana, mutta kevyellä viikolla (kävelyä, venyttelyä, kevyttä kuntopiiriä) paino laski vaikka söin samat kamat kuin raskaalla viikolla.

Myös laihduttaessa on tärkeää syödä tarpeeksi!

Tsemppiä, ja kerro miten kahden viikon lepo vaikuttaa! :)