torstai 23. elokuuta 2012

Line-up harvenee

Niinhän siinä saattaa käydä, että kisarupeama käy liian rankaksi keholle tai mielelle. Ja koska keho on niin fiksu, että se jarruttelee jos pää ei ymmärrä hidastaa, joskus voi olla vaikeaa tietää mistä prakaaminen johtuu.

Valitettavasti nuorten Euroopan mestaruuden keväällä voittanut Maikku Hiljanen joutui keskeyttämään kisarupeaman tältä syksyltä, eikä siis nouse Expon lavalle, ainakaa kilpailemaan. Saataispa Maikku edes palkintojen jakoon :)

Maikun mietteitä voit lukea hänen blogistaan, jonne linkki tässä. Voimia ja mielenrauhaa Maikulle! Päätös oli varmasti vaikea ja raskas, mutta luultavasti ainoa oikea.

Siinä kilpailijalistoja tutkiessani huomasin, että myös Jyskälän karsintalistasta on yksi nimi pudonnut.

Expon lavalla meitä on näillä näkymin tuttuun tapaan 5. Kaikki pääsee finaaliin ja kaikki saa pokaalin :)

Toivottavasti oma kunto kiristyy siksi. Paino lähti mukavasti alas ja fiilis oli hyvä, joten ajattelin kiristellä lisää. Virhe! Kunto näyttää taas väsyneeltä ja palautumattomalta.

Valmentajan sanoin: Älä rupee soveltaa! Sulla on urheilijatausta ja sun kroppa käyttää ravintoo ihan eri tavalla ku jollain vasta-alkajalla. Älä lue niitä blogeja!

Totta. Hermotus on sitä luokkaa, että (hieman kärjistetysti) saisin treenin tehtyä sohvalla makoillen vaan lihaksia jännitellen, joten ne lihakset myös kuluttaa sitä energiaa päivittäisissä toimissa aika paljon.

Ja koska työkseni treenailen asiakkaiden kanssa, tulee sitä liikuntaa myös lepopäivinä.

Aerobinen treeni luultavasti poikkeaa myös muiden kehoilijoiden treenistä, sillä vaparia tehdessä syke huitelee helposti 170  - 195 lukemissa. Välillä se vaan unohtuu.

Vaikka olen toitottanut asiakkaille, että kova treeni ja karppaus ei sovi yhteen, on omasta ruokavaliosta hiilarit vähentyneet salakavalasti. Edelleen suussa maistuu keto vaikka hiilaria on jo lisätty. Suutarin lapsella ei ole kenkiä, koska lähelle on niin vaikea nähdä.

Onneks on valmentaja vetelemässä suitsista! :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten keto ja "kova treeni" ei sovi yhteen? Mitä tarkoitat "kovalla treenillä"?

Johanna kirjoitti...

Karppaus ja kova treeni ei sovi yhteen. Keto on asia erikseen, kun se tehdään hallitusti ja ajatuksella.

Se, millä aloittava kuntoilija tappaa innostuksensa ja sen terveellisemmän elämän alun varmimmin, on karppaus, tai ylipäätään liiallinen ruuan rajoittaminen.

Keho tarvitsee (oikeanlaista) hiilaria palautumiseen. Toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Hiilarin merkitys korostuu kun tehdään kovatehoisia aerobisia harjoituksia tai treenataan kovaa useina päivinä viikossa.

Kovalla treenillä tarkoitan oikeastaan kaikkea urheilua jossa teet liikettä joka solulla, täysillä.

Iloisen mielen jumpat on sitten asia erikseen, niistä palautumiseen riittää vähempikin hiilis :)