maanantai 6. elokuuta 2012

Loikkaa ja leirii

Lauantaina oli taas Elsen loikkatreenit Eiranrannassa.

Treeni alko tihkusateessa ja päättyi auringonpaisteessa :)

Loikat on ihan supertehokkaita ja tuo mukavasti vaihtelua ihan tavallisenkin kuntoilijan arkitreeneihin. Ja mä tykkään ihan kauheasti treenata välillä muidenkin kanssa, kun ne omat arkitreenit tuppaa olemaan niin kovin yksinäistä puurtamista.

Lopuks otettiin vielä ryhmäkuvaa ja kokeiltiin josko saatais kärrynpyöräjono tehtyä - ei saatu. Kässärit suju paremmin, ja Sami ammattilaisena osaa painaa laukaisunappia sen verran nopeasti että saatiin kaikki jalat pystyssä kuvaan ;) Niin kivaa!!!

Jos haluat mukaan, seuraile tulevia ilmoituksia Elsen facebook-fanisivulla.

Eilen oli IFBB:n kilpailuun valmistava leiri, vetäjinä päävalmentajat Maija Elovaara ja Marjo Krishi.
Tiina Kasvi oli vetämässä alkulämmittelyn ennen korkkareiden vetoa jalkaan, ja otti sitten bikinitytöt haltuun. Pasi Lakaniemi opetti rennon näköistä korkkarikävelyä, ja ne Pasin demonstraatiot on kyllä aina leirin parasta antia :D

Porukka jaettiin kahteen: bikinitytöt ja bf. Meitä fitness-typsyjä oli mukana tasan kaksi, minä ja Pölläsen Eve.

Treenattiin (T-) kävelyä ja poseerausta, käytiin läpi kisaan valmistautumista, stailausta, kisavärien käyttöä ja kaikkea kilpailemiseen liittyvää. Mukana oli syksyn ja ensi kevään kisaajien lisäksi tyttöjä, jotka eivät ole asettaneet kisatavoitettaan vielä. Leireiltä saa tosi hyvin motivaatiota ja on mukavaa nähdä muita harrastajia.

Oli kiva päästä testaamaan uusia kenkiä muuallakin kuin kotona. Se on kuitenkin aina eri asia kävellä yksin kotona tutulla muovimatolla kuin parketilla (tai mitä ikinä matskua se kisalava sattuukaan aina olemaan) rivissä muiden mimmien kanssa. Hyvin sujui. Kiitos.

Maija otti poseerauksista kuvat, jotka tulee sähköpostilla sitten joskus, ja tulee ehkä julki, ehkä ei.
Mun kunto oli tosi pehmeä. Oli kiva kuitenkin kuulla Maijalta vahvistus omalle mielipiteelle: "Toi ei oo läskiä vaan kroppa on väsyny ja nesteinen."

Lääkkeeksi hiilaria ja palauttavaa liikuntaa.

Vaikka viime viikko oli treeneiltään kevyt, syke oli levossakin korkealla ja olo oli kuumeinen, ilman kuumetta. Se kertoo ylirasituksesta ja siitä, että keho ei palaudu, eikä ihme:

Vaikka kirjoitinkin lyhyen matikan, pitäisi E:n arvosanalla osata laskea että jos intake on 1600, vaparitreeni kuluttaa 600-750 kcal, jää keholle käytettäväksi alle 1000kcal. Ja jos PAV on 1200 tai yli, ei aineenvaihdunta toimi kun energiansaanti on sitä vähemmän. Ja nyt mun keholle ei palautumiseen riitä 30E% hiilaria, vaikka se ennen oliskin riittänyt.

Yksinkertaista. Miks sitä ei vaan tajuu siinä puurtaessa. Flow vie mennessään.

Näiden asioiden kanssa mun asiakkaatkin painii, ja niitä mä osaan auttaa, mutta jonkun on toisinaan pysäytettävä mun oma päätön meno ja ravisteltava.

Sen lisäks että kalorit on ollu alhaalla, tankkauspäiviä on ollut luvattoman vähän. Ei oo tehny mieli tankkailla. Ei oo ollu ees nälkä. Se jos joku pitäis saada hälytyskellot soimaan!

Eilen illalla tankkasin hiilaria (50E%) ja tänään on ollu aivan megahyvä fiilis. Heräsin 8.00 ja vein auton huoltoon. Kävelin huoltamolta salille (30min.) treenasin vaparia (30min.) jäin Core-tunnille (30min.) ja kävelin kotiin (30min.) Huppistakeikkaa, sykemittari näytti taas -750kcal.

Hyvä fiilis jatkuu ja lähden illaksi töihin. Sekin ajatus tuntuu pelkästään mukavalta.

Välipalaksi vesimeloonia, banaania ja prodejuoma
Tää ja suklaakahvi on olleet mun karkkia tällä dieetillä

ja sit tää tyyppi rynnisti syömään ne vesimelonin jämät. Yäk.
Nyt sitä hiilaria täytyy vaan rohkeesti vetää enemmän. Näin se keho toimii eri tavalla joka dieetillä, ja pään on vaikea pysyä mukana.

Hyvällä fiiliksellä tähän viikkoon! :)

3 kommenttia:

Taina - MoveMe kirjoitti...

Mää haastoin sut kyselyyn mun blogissa http://movemeliikuttaa.blogspot.fi/2012/08/kurkistus-sielunelamaan-haasteeseen.html

Jenni kirjoitti...

Oma kroppa taitaa olla itseä liian "lähellä", helpommin uskoo kun joku toinen sanoo. :) ROhkiasti vaan!

Expoon tullaan kiljumaan taas! :)

JenniN

Hanna kirjoitti...

Moi Johanna!

Mulla on sulle pieni haaste blogissani

http://sportslady-h.blogspot.fi/2012/08/sports-ladyn-haaste-muille.html

Ihanaa päivää ja hyviä treenejä!