keskiviikko 18. toukokuuta 2011

daijuutta

Postiluukusta tipahti tänään postia Googlelta. Helppo homma oli avata kirjekuori, mutta kaikki sen jälkeen.. Aaaargh!!


Kuoressa oli AdSensen aktivointikoodi. Tietenkin tilannetta hieman (ihan pikkiriikkisen) helpotti se, kun muistin ettei AdSense toimi laisinkaan Firefoxilla vaan vaatii IE:n tai Chromen. Vaikka ohjeet on selkeät, ja sain PINin syötettyä oikein ja raportit näkyviin - enhän mä tajuu niistä mitään!

"Jos haluat asioita A ja O, tee X ja Y." Nyt pitäisi sitten ratkaista mitä nuo kirjaimet on.. ööh.. *kaivaa yhtälöt muistin pimeistä lokeroista* A+O=X+Y ja jos halutaan selvittää X, Y siirtyy toiselle puolelle ja sen etumerkki vaihtuu, eli A + O - Y = X.  Jee! :-/

Voin lohduttautua sillä, että onneksi on muitakin daijuja..

1. Oltiin lähikaupassa yks ilta, kun yksi Leijonien voittoa pari päivää juhlinut nuoripari sujautti laukkuunsa pari olutta ja koitti luikkia kassan ohi. Valpas myyjä kassan takana tokaisi "Mitä jos antaisit sen pullon tänne ja näytät mitä muuta sä sinne laukkuun laitoit!"
Tyyppi kaivoi nätisti pullon laukusta ja näytti kassapojalle että tölkkihän siellä vielä laukun pohjalla pyörii. Kassa käski antaa kamat hänelle häipyä ettei tarvi poliiseja soittaa. Tyypit koitti vielä ostaa nuo haluamansa juomat. Daijut!

2. Olen vierestä seurannut erään läheiseni toiminimen perustamista, ja miettinyt kuka pitää ketä daijuna. Yrittäjä soittaa verohallinnon neuvontapuhelimeen ja kysyy neuvoa, mutta ei ymmärrä mitä virkailija selityksellään tarkoittaa. Virkailija selittää saman asian uudelleen, selkeämmin, samoilla sanoilla, eikä yrittäjä vieläkään ymmärrä. Virkailija luultavasti kypsyy siihen, että kaikenlaiset daijut soittelee samoja kysymyksiä päivä toisensa jälkeen eikä ymmärrä selvää (vero)suomea.

3. Taannoin yhden joogan jälkeen eräs nainen epäili aloittaneensa liikuntaharrastuksen liian rajusti, kun aloitti edellisellä viikolla joogatunnista. Hän oli seuraavana päivänä päiväkodin naamiaisissa esittänyt Tikrua (Nalle Puhista) ja loikatessaan reväyttänyt takareiden. En vieläkään ymmärrä, miten sen revähdyksen voi liittää edellisen päivän joogaan.

4. Se, ettei tiedä kehon toiminnasta ja vaikka saliliikkeiden oikeista suoritustavoista, ei tietenkään tee ihmisestä daijua, mutta se, että opettaa muille vaikkei itsekään tiedä, on melko daijua.
Pahaa teki katsella tuossa eräänä päivänä, kun hoikkaakin hoikempi neitokainen tuli pullukan ystävänsä kanssa salille, ja opetti tätä treenaamaan niin väärin kuin väärin voi tehdä, tavalla jolla pullukka saa melko helposti itsensä epäkuntoon. Olisin saattanut puuttua tilanteeseen jos neidit eivät olisi puhuneet keskenään venäjää.

5. Entäs sitten ihmiset, jotka kehuskelevat syöneensä koko pitkän päivän aikana vain salaatin ja viisi kuppia kahvia? Daijuja vai superdaijuja?

Hanimuru luuli joutuneensa rajulle dieetille kun olin vaan leikannut tomaatit valmiiksi ;)

1 kommentti:

Salli kirjoitti...

Hei mää en kans jaksa noita, jotka kehuskelee sillä, miten ei oo syöny mitään koko päivänä ja nukkunukki on vaan tunnin kaks eikä oo pitäny töissä yhtään taukoa. Mitä hienoa tai ihailtavaa siinä on? En voi käsittää.