torstai 12. toukokuuta 2011

Oivalluksia

 IFBB:n sivulta, kohdasta "Fitness säännöt":
SM-kilpailun karsintakriteerit
Fitness- –sarjassa jokaisen kilpailijan on kilpailtava ainakin yhdessä karsintakilpailussa syksyn 2011 aikana ellei hän ole sijoittunut kolmen parhaan joukkoon vuoden 2010 SM-kilpailuissa tai vuoden 2011 Fitness Classic –kilpailussa.
Whaat? Vihdoin on saatu fitness-sarjaankin enemmän kuin yksi kilpailu kaudelle, mutta miksei siitä ole kerrottu vaikka tiedotteissa? Oliko sama käytäntö jo viime vuonna? Miksei mulle ole kerrottu? Missä mun korvat on olleet kun tästä on kerrottu?

Hätäännyksen, hämmennyksen, kummastuksen ja yllätyksen hälvettyä siirrytään muihin aiheisiin...

Eilen olin taas kehonkoostumusmittauksessa. Tulos oli sekä hämmentävä että hieman masentava: rasva% noussut, rasvan määrä lisääntynyt, lihasmassan määrä ei muuttunut mihinkään.

Outoa, että lihasmassaa on täsmälleen ja prikulleen saman verran molemmissa käsissä ja molemmissa jaloissa, kuin oli 7kk sitten.
Juuri ennen testiä tein jalkatreenin, joka vaikuttaa lihasten nestepitoisuuteen. Epäilen että sillä oli osuutta siihen, että testin mukaan juuri jalkojen rasvamäärä oli huomattavasti lisääntynyt. En toki masentunut rasvaprosentista, joka oli ensimmäistä kertaa pitkään aikaan normaalin rajoissa, ja nimenomaan vielä alarajalla. Lihasmassan lisääntymättömyys se hieman veti mieltä matalaksi.. paljon on kuitenkin töitä tehty ja rautaa nostettu.
Mietitäänpä perusjuttuja. Millä lihas kasvaa? Treenillä, ravinnolla ja levolla.
Treenattu on, levättykin jonkin verran, mutta syöminen on se ainainen ongelma. Paino on kuitenkin noussut, joten ravintoa on tullut kulutusta enemmän. Voisiko vika olla kuitenkin myös treenissä?

Alun alkaenkin epäilin treeniohjelmaani, jonka ajattelin olevan turhan voimapainotteinen, mutta luotin ohjelman laatijan vakuutteluihin siitä, että hän tietää mitä tekee. Hmm... Nyt palataan omiin suunnitelmiin!
Käsille:
Hauiskääntö tangolla + ojentajapunnerrus taljassa / 10 min.
Hauiskääntö taljassa + ranskalainen punnerrus tangolla / 10min.
Tästä setistä tulee takuuvarma pumppi. Vähän turhan hyvä pumppi enne yogatuntia ;)

Tänään oli vuorossa akrobatiaa! Jei jei jei!! Se on aina niin superhienoa kun pääsee patjoille temppuilemaan. Liian monet aikuiset unohtaa kuinka kivaa on touhuta ja pyöriä pitkin lattiaa.
Treeniin sisältyi pari hienoa oivallusta, joten toiveikkaana odottelen, kuinka treeni (edes siinä) alkaa tuottaa tulosta.

Ei kommentteja: