perjantai 20. toukokuuta 2011

superfiilistä ja superfoodia

Yöllä nukuin paremmin kuin piiitkään aikaan. En muista koska viimeksi olisin herännyt oikeasti virkeänä ja energisenä, valmiina tekemään KAIKKEA. Tunne oli mahtava!

Mutta niinhän se Minna sanoi eilen jäsenkorjaushoidon jälkeen, että hänellekin uni maistui ekan hoidon jälkeen. En huomannut kysyä onko jatkohoidoilla sama vaikutus. Tästä vois ottaa vaikka tavan, aika kalliin tavan tosin ;)

Tänään olo oli, miten sitä parhaiten kuvailisi, ehkä "tahmea". Ei siis jäykkä eikä jumi, ei kankeakaan, mutta tahmea. Ehkä hoidon jälkeen suositellaan kolmea treenitöntä päivää juuri sen takia, että voimat on kadoksissa eikä kroppa toimi totutulla tavalla. Esim. jumpassa tehtävät hauiskääntö-pystypunnerrus -sarjat tuntui tosi raskailta niillä 3kg käsipainoilla, joilla liike ei ennen ole tuntunut miltään.

Päivän mittaan olen myös kuullut pieniä napsahteluja vähän joka rangan kohdasta. Siellä ne nikamat nyt palailee omille paikoilleen. "Älkää menkö! Pysykää vaan hiljaa paikoillanne!"

Koska tiedossa olisi ollut yksinäinen koti-ilta, lähdin äidin luo syömään. Siellä tutustuin uuteen lemppariini kvinoaan (quinoa), joka keitettynä muistuttaa riisin ja kuskusin välimuotoa.

Kvinoan keittoaika on noin 15 minuuttia, ja sitä käytetään kuten riisiä, mutta se sisältää enemmän proteiinia (16g/100g) ja rasvaa (7g/100g). Vitamiini- ja mineraalipitoisuudellaan kvinoa pesee viljakasvit mennen tullen, ja maku on mukavaa vaihtelua tavallisille hiilarilähteille, kuten riisi, pasta ja peruna. Suosittelen!


Toivottavasti jäsenkorjauksen tuoma hyväunisuus jatkuu ensi yönä (enkä herää kun hanimuru kömpii kotiin koulunloppumiskarkeloistaan) ja herään pirteänä pitkään koulutuspäivään :)

Ei kommentteja: