torstai 14. huhtikuuta 2011

Kauppapäivä

Pikkuostokset viikon varrella tehdään lähikaupassa, kävellen tai pyörällä, mutta viikon varsinainen kauppareissu tehdään autolla isosta kaupasta, koska eihän viittä kassillista kukaan fillarilla raahaa!


Ei uskois että ruokakunnan koko on kaksi + pieni koira. Ja tässä lastissa koiralle on vain 2€:n Denta Sticksit.

Varsinaisesta ruuasta ei ehtinyt jäädä kuvaa kameraan kun nälkä oli huisin kova ja ruoka näytti niin himpuran hyvältä - broiskua ja kevätkääryleitä.Salaatista sentään jäi todistusaineistoa.


Jos ja kun se vihreä perussalaatti (jäävuorisalaatti, kurkku ja tomaatti) alkaa tympiä, voi sekaan heittää paprikan tai fetan ohella myös vaikka leipäjuustoa ja erilaisia siemeniä.
Kun lisäkkeitä vaihtelee, pupunruokaan saa ihan uusia vivahteita. Tässä vaitoehdossa jäävuorisalaatin lisäksi vihreyttä tulee salaattimixistä, jossa mm. pinaattia ja rucolaa.


Kesällä tulee helpommin syötyä hedelmiä ja salaatteja, mutta muistakaahan ihan joka päivä lisätä lautaselle jotain kasviksia. Joka päivä pitäisi muistaa syödä mahdollisimman montaa eri väriä :)

1 kommentti:

Taina - MoveMe kirjoitti...

Olin tänään kahvakuulakoulutuksessa Varalassa, joka on urheiluopisto. Lisäkesalaattipöytä lounaalla oli ihan ihanan monipuolinen! Oli rucolaa, pinjansiementä, raejuustoa joka oli maustettu pinaatilla, kanapastasalaattia ja perus raasteet appelssiinilla höystettynä. Ihan itku meinasi tulla silmään kun ajattelin työpaikan vastaavaa viritelmää, jossa on jäävuorisalaattia, kurkkua ja koristeena pari nahistunutta tomaatinlohkoa. Hetkittäin kiinankaalia raastettuna ja jossain liemessä uivia letkuja paprikansiivuja.

Ei ole ihme että Suomalaiset syövät kasviksia onnettoman vähän, kun tarjonta on yleensä jälkimmäisen oloista.