sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Mikä ihmeen kevyt viikko?

Tämän kevyen treeniviikon kruunasi vaparitreeni tänään.
Hyppyjä, piruetteja, kärrynpyöriä ja muita höntsäilyitä niin että kroppa lämpes ja hiki tuli.

Tulin siinä miettineeksi myös viikon treenejä..
1 x BodyCombat,
1 x ShapePulse,
1 x Yoga ja
1 x vaparitreeni.
Neljä treeniä, joista yksi raskas, yksi keskiraskas, yksi kevyt ja yksi höntsäily, eli tasaisesti kaikkea.
Pari pitkähköä kävelylenkkiä Tikon kanssa ja yksi tunnin liikkuvuustreeni kuuluivat myös viikkoon.

Mikä tässä viikossa siis olikaan sitä kevyttä? Se, etten tehnyt omia salitreenejä.
Noissa pakollisissa treeneissä, eli omia tunteja vetäessä on tasaisesti tullut rasitusta kaikille lihaksille, ja huomasin, että harjoitustuntemus lihaksissa parani tämän kevyen viikon aikana.

Missäköhän vaiheessa on tultu siihen, ettei tunnin treenit enää riitä? Tunnin BC:n jälkeen on jäätävä vielä tekemään jotain, Yogan jälkeen on hyvä vielä vähän venytellä ja ShapePulsen jälkeen voi hyvin tehdä kunnon käsitreenin.

Tänään fillaroin salille (ihanassa aurinkoisessa kevätsäässä!) ja tein tunnin treenin. Olo oli ristiriitainen: teki mieli tehdä lisää, koska tunnin höntsäilythän on vasta alkulämmittely. Ammattilaisena kuitenkin tiedän, että tunnin treeni riittää hyvin, koska silloin keho on vielä skarppi.

On väärin odottaa treeniltä aina sitä ultimaattista väsymistä. Silloin mennään jo liian pitkälle, eikä treeni enää kehitä. Loukkaantumisriskikin kasvaa lihasten ja hermojen väsyessä. Kannattaa siis lopettaa silloin, kun kroppa on vielä kunnossa ja toistot ovat puhtaita, jolloin lihasmuistiin jää ne parhaat palat. Miks se vaan on niin vaikeeta?!

Koska viikonlopuksi ei ostettu karkkia, tein jälkkäriksi marenkikääretorttua hedelmä-kermatäytteellä.


Marenki tummui nopeasti ja jäi pehmeäksi ja kananmunan makuiseksi.


Katoin netistä eri ohjeita, joissa kaikissa neuvottiin, että marenki kannattaa pitää matalassa lämmössä pitkään, esim. 70 asteessa 3 tuntia, jonka jälkeen uunin luukku avataan raolleen ja annetaan marengin olla.

Noudattamassani lehtiohjeessa käskettiin pitää 200 asteessa 15 minuuttia ja heti pois. Ei ole ihme että tummui ja jäi pehmeäksi. Ens kerralla sitten paremmin. Onneks kermavaahto ja hedelmät on aina hyvää ;)

Tänään oli fiiliksen puolesta paras päivä pitkään aikaan. Onko kevyt viikko tehnyt tehtävänsä ja kroppa ja pää palautunut niin, että treeni maistuu mansikalta taas ensi viikolla, vai oliko tää vaan auringon aikaansaama energiapiikki? Huomenna se selviää, tai ylihuomenna. Olis ihanaa, jos se väsy ja kipuilu ei tulis enää takas.

Ei kommentteja: