En niinkään jännitä sitä tunnin vetämistä, vaan sitä, että mua ei oikeastaan jännitä. Pelkään, että lunki olotila ennustaa jonkun tärkeän asian unohtamista. Hämmentävää.
Tänään oon taistellut treenihaluja vastaan ja päättänyt pitää salivapaan suunnitelmien mukaan. Lienee tehokkaan tammikuun syytä ettei kroppa meinaa tajuta levätä.
Omien ohjausten ja omien treenien lisäksi joka viikonlopulle oli jokin liikunta-alan koulutus joka vaati enemmän tai vähemmän urheilua ja/tai aivojumppaa. Kroppa tietenkin tottui siihen kuormitukseen ja nyt tuntuu lusmuilulta viettää jotain niin kummallista kuin lepopäivää. SatsYogan ohjaaminen menee levosta, kun sitä ohjatessa ei omaa treeniä pysty tekemään. Pitäisköhän ehkä kuitenkin jäädä venymään tunnin jälkeen?
Tänään tein PT kussin ravitsemusosion välirapsua ja tutusuin aikaa sitten ostaamaani kirjaan Laihdu syömällä - syö kuudesti päivässä ja hoikistu hetkessä!
Kirjassa on paljon värikuvia, ja sen osat on hienosti värikoodattu. Aamiainen keltaisella, aamupäivän välipala vaaleanpunaisella jne. Jokaisen ateian kohdalla kerrotaan sen terveysvaikutukset ja millaisista ruoka-aineista ateria tuisi koostaa.
Pääaterioille (aamiainen, lounas, päivällinen) on 50 vaihtoehtoa (eli yhteensä 150!) ja välipaloille ja iltapalalle 40 vaihtoehtoa. Jos näistä ei löydy vinkkejä omaan pöytään niin ei sitten mistään!
Kaiken huipuksi kirjassa on paljon reseptejä, joissa on tiedot sekä kokkaamiseen kuluvasta ajasta että aterian energiasisällöstä. Ja tietenkin kuva valmiista herkusta. Huippua!
Valmistus 30min. Kypsennys 35min. 4 annosta. 480kcal. |
Hyvästä sanomasta huolimatta kirjasta huokuu sen engelsmannisuus. Aamupalareseptit ovat muffineita, ohukaisia ja pähkinäkakkua, mutta paljon löytyy myös suomalaiseen makuun sopivia ruokia.
Kirjan kansihuomautuksessa sanotaan, että vaikka reseptit ovat ravitsemusterapeutin tarkistamia, jokainen noudattaa ohjeita omalla vastuullaan. Noin tiivistettynä.
Huomautetaan myös ettei reseptejä, jotka sisältävät pähkinää tai sen ainesosia, suositella allergikoille (daah!), raskaana oleville, imettäville äideille, huonokuntoisille tai iäkkäille, vauvoille tai pienille lapsille.
Miksei pähkinöitä suositella huonokuntoisille tai iäkkäille? Meinaako tämä nyt niitä huonokuntoisia iäkkäitä, jotka voivat tukehtua pähkinään kuten pienet lapsetkin? Vai onko pähkinällä joku fataali vaikutus vanhuksiin?
Nyt on pakko ryhdistäytyä kokkailussa ja kokeiltava rohkeesti uusia juttuja. Miten sitä jämähtääkin niihin tuttuihin makaronilaatikoihin ja broiskusuikaleriiseihin?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti