keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Kehon Ikä

Tänään olin Trainer4Youn Kehon Ikä -mittauksessa, joka osasi kertoa että elän 18-vuotiaan kropassa :)
Hei, kolmekymppisen elämänkokemus ja ajatukset teinin kropassa, voisko muuta toivoa? Haha!!


Hienointa tuossa mittauksessa on, että tulosten lisäksi saa suositukset millä keinoin kehon ikää voi vähentää, esim. pienentämällä nykyistä rasvaprosenttiasi X määrän, kehosi ikä pienenee Z määrän. Ja suositus tulee niiden omien ongelma-alueiden mukaan: verenpaine, liikkuvuus, ylipaino tms.

Ja suositukset ovat nimenomaan tarkkoja ja tavoitettavissa olevia eikä epämääräisiä "kun paino putoaa 10kg kehon ikä pienenee 10v". Puhutaan 0,5 prosenttiyksikön vähenemisestä rasva%:ssa tai 2cm:n parannuksesta eteentaivutuksessa ja kehon ikä pienenee pari vuotta. Konkretiaa lauseeseen "pienikin muutos on suuri muutos!"


Kaikki tulokset tulee sekä graafisina että sanallisesti selitettynä, joten käteen jää todella konkreettisia tuloksia joista on hyvä tehdä seurantaa, kunhan uusii testin muutaman kuukauden välein.

Huono juttu mun tuloksissa oli se, että verrattuna viime syksyn Tanita-mittauksiin, vähäinen lihasmassa on entisestään vähentynyt. Tiesin ettei massa ole kasvanut, mutta elin toivossa että olisin edes pystynyt säilyttämään saavutetun tason. Liikaa kovia tunteja vedettynä ja liian vähän punttitreeniä :(

Paino oli, hassua kyllä 59,9kg molemmissa mittauksissa. ja rasva% on kasvanut. Edelleen ollaan turhankin matalissa lukemissa, mutta huolestuttavaa on että lihakset on muuttuneet "joksikin muuksi" kehon painon pysyessä samana. Damn!

Nyt jumpat minimiin ja  omat treenit etusijalle!!

Kotimatkalla hain niitä naruja kenkiin ja heti huomenna nauhoitan jumppakengät jollain uudella kivalla tavalla :)
(pieniä arjen iloja!)

Ei kommentteja: