tiistai 15. maaliskuuta 2011

Koiranpentuu sairastaa, häntää hellikäämme..

 (VAROITUS: Postaus sisältää kuvamateriaalia joka saattaa järkyttää herkimpiä katsojia!)

Häntää ei Tikon tapauksessa tietenkään hellitä (häntään ei saa koskea!), mutta häntä itseään kyllä. Käy sääliksi kun pojalla on koiran kokoinen kulho päässä.


Pikkukauluri ei enää riitä kun sneaky doggy on oppinut taivuttelemaan kulhon reunoja niin että tassuihin pääsee käsiksi - tai hampaiksi.

Aamusella käytiin Tiksun kanssa tassupesulla ja takatassun superpaiseesta lensi verta ympäri kylppäriä niin, että se näytti suurin piirtein teurastamolta. Ajelin tassuista karvoja pois ja alta paljastui maailman suurimmat furunkuloosipaiseet.

Oikea takatassu
Vasen takatassu
Soitin Eläinlääkäriasema Tassuun, jossa ollaan Tiksun kanssa käyty aina tarvittaessa kun tykätään niistä lääkäreistä enemmän kuin muista :)

Saatiin onneksi heti tälle päivälle aika. Hiukan (aika paljonkin) häpeissäni vein korvatulehduksesta ja tassupaiseista kärsivän koiran näytille, ja lääkäri totesikin, ettei ole koskaan nähnyt näin pahaa furunkuloosia. No, niin. On se paha, mutta koira on pystynyt kävelemään ja ollut muutenkin ihan ok.

Furunkuloosi on siis karvatupen tulehdus tai ns. varvasvälitulehdus joka uusii helposti ja pahenee koiran nuollessa rakkuloita. Kyse ei siis ole allergiasta tai hoidon laiminlyönnistä (paitsi tässä tapauksessa hoitoon hakeutumisen laiminlyönnistä kun on päässyt näin pahaksi ennen antibiootteja), vaan joillain roduilla ja joillain yksilöillä on suurempi taipumus saada näitä pirulaisia. Ja Tikolla nyt sattuu olemaan taipumus kaikenlaisiin ongelmiin, mutta muutenhan se on maailman ihanin ja kiltein koira :)

Korviin saatiin uudet tipat, joita ei tarvi laittaa kuin kerran päivässä. Korvat tosin täytyy puhdistaa ensin ja antaa kuivua 1-2h ennen tippoja. Joka päivä!

Tassuihin tuli kolmen viikon antibioottikuuri, 1,5 tablettia aamuin illoin. Tassut on myös liotettava Betadineliuoksessa aamuin illoin n. 5min. (2 tassua = 10min. 4 tassua = 20min.) ja kuivattava huolellisesti. Samalla tarkistetaan josko paiseista tulee jotain mähmää joka on erikseen putsattava.

Voisinko mä palkata jonkun tekemään tän kaiken? Vapaaehtoisia? Anyone?

Ja tosiaan sitten tuo kauluri. Kaikkineen käynti kustansi 106€. Ja kolmen viikon kuluttua on kontrollikäynti jossa tsekataan riittääkö antibiootit vai jatketaanko vielä.

Melko hellyttävää katsottavaa kun kulho jää koko ajan kiinni joka kulmaan ja tavaraan. Ja voit ehkä kuvitella kuinka hankalaa syöminen ja juominen on näin ison kaulurin kanssa :/
--

Treenin puolella oli taas BodyCombat-päivä, kuten joka tiistai. Aika paljon väkeä tunnilla, muutama ensikertalainen, ja mikki rikki. Tai ei kai rikki, mutta jos edellinen on pitänyt sitä liian kovalla, se jotenkin mykkäilee ja kaikuu jonkin aikaa. Hankala ohjata ekat 45 min, mutta loppuvoimat ja venyttelyt sujuu jo ihan mukavasti ;)

Combatin jälkeen tehtiin Alin kaa vielä pohjetreeni ennen kävelyä kotiin. 20min kävely toimii kyllä hyvin jäähdyttelynä treenin jälkeen, suosittelen lämpimästi! Jos kuljet bussilla, jää yhtä pysäkkiä aikaisemmin ja kävelet loppumatkan, tai kävelet salilta lähtiessä seuraavalle pysäkille ja köröttelet vasta siitä kotiin.


Rinta ja selkä oli vielä eilisestä treenistä kipeät, mutta eiköhän BC vetreyttänyt ne huomiseksi kuntoon :)

Hyviä öitä ja mukavia treenejä!

Ei kommentteja: